10-års jubileumsresa till Tossens 2004

Kl 05.45 den 16 september mötte 13 medlemmar upp vid Eurostop för att fira klubbens 10-årsjubileum med en resa till Tossens, Tyskland.

Vid kl 18 samma dag var vi framme. På kvällen bjöds på Jever, Pils.

Nästa dag gick vi upp tidigt för utflykten till Wilhelmshaven och Jever. Efter en butiksrunda i på förmiddagen och lunch på torget i Jever samlades vi sedan för en rundtur på Jever-bryggeriet. Deras guide, Mariana, var kunnig och med en rundtur som började i museet, fortsatte i det moderna bryggeriet och slutade i Puben med provsmakning var det en rundvandring vi blev nöjda med. På vägen till bussen stannade vi till i bryggeriets souvenirbutik.

Tillbaka på hotellet nyttjade sedan de flesta dess badanläggning. Efter middagen bjöds sedan på Krombacher pils.

Lördagen ägnade vi att turista i Beck´s hemstad Bremen och vår guide, Maria, inledde med en rundvandring och lite information om stadens historia. De som tänkt fylla på förråden blev besvikna eftersom här fanns bara klädaffärer - och i övrigt stänger butikerna kl 14 på lördagar! Åter i Tossen var många ute och tittade på ebb/flod. På kvällen bjöds på Erdinger hefe weissbier.

Söndagens avresa tidigarelades för att vi skulle hinna med ett extra stopp. Lunchen avnjöts i Kiel och de som ville handla kunde sedan göra det på bordershop i Puttgarten.

Efter bussbyte i Malmö kom vi sedan hem till Halmstad igen strax efter kl 21, nöjda med denna kortuflykt.