Ölmässan Malmö 2001

Klockan 15,00 den 31 Mars i år så var det 14 av Halmstad Beer Club:s 16 medlemmar som äntrade bussen med förväntansfyllda smaklökar .

Målet var Öresund Beer & Whiskyfestival som arrangerades av Marianne Wallberg, Helene Reuterwall och Jan-Erik "Janko" Svensson ifrån 10 årsjubilerande Stockholm Beer Festival. Det var första gången som en öl och whiskymässa av den här storleken arrangerades på dessa "sydliga" breddgrader, och givetvis var vi där!

Vi var inte ensamna utan massor av fackfolk, connoisseurser, flera ölklubbar, nybörjare och "vanliga" öl och whiskyfantaster fanns på plats för att skaffa sig kunskap om dessa "kulturer " och deras tillverkare...

Vi passade på att genomgå de två ölskolorna och på ett lättsamt, informativt och ölkulturstärkande sätt förkovra oss inom den här proffesionen. Som "grädde på moset" blev vi därmed också diplomerade ölkännare. Sedan bar det ut i den stora utställningshallen och smakprovningarna kunde börja...

Arom, färg och doft diskuterades, givetvis så hittade vi en del "gammla välkända godingar" men också en hel del nya ölsorter. Intressant var att det fanns många av de mindre bryggarna representerade och deras sortiment hittar man ju inte precis varje dag i systembolagets hyllor. Vi fick också en del nya "kontakter" i branschen för vilka vi säkert kommer att genomföra vissa tester för ..

För att nämna några öl som behagade oss med sin fyllighet, smak och "rondör" - så låg Bryggeriet i Ystad AB:s impoerterade Weltenburger samtliga öl bra till.

Andy Beersson från Galleri Valvet hade ett mycket intressant ölprovarpaket. valvet@lebertysurf.se (Häftiga öletiketter utförda på konstnärligt personligt sätt).

Gamlestadens bryggeri AB presenterade "7:ans ljusa lager" - från 7:ans 100-åriga ölhall i Göteborg. Tydligen också värt ett besök om man är i närheten.

Ja detta samt en portion "vildsvin" var lite av det vi hann få oss till livs innan hemfärden. En intressant givande och för oss på alla vis gemenskapstärkande "kulturresa". Rekommenderas om det blir fler aktiviteter av den här sorten i Södra delen på vårt avlånga, "flaskformade" land  . ..

Bosse N