we-1999

Halmstad Beer Club

År 1999 - 2000

Information till medlemmarna om verksamhetsåren 1999 och 2000


Nästa möte: Årsmöte den 26 oktober

Tid: klockan 18.30 torsdagen den 26 oktober

Plats: Ängsgårds trivsellokal

Världsliga ting som pengar o d: Ta med 50:- och 1 liter starköl

På programmet:

Ölprovning ( Anders a + Nils-Johan fixar öl, håller i provningen).

Årsmötesförhandlingar

Mat: Mexidoppade kycklingvingar med Pommes frites = Lennart O fixar varorna Arne C fixar "dippvätskan", Bosse N fixar dito kryddor.

Prisutdelningar

KM i DART , första deltävlingen 2001.

Gemenskap* Medtag: 1 liter starköl + 50;-


Förra mötet: Milleniefest -"All världens musik"- 28 September


När vi bänkade oss till denna för oss så annorlunda "kulturen" så fanns 11 medlemmar och 8 "respektive" med. Vi bjöds på en mycket givande och annorlunda resa med besök i mångfacetterade och spännande musikhistoriska miljöer. Därefter blev det "sittning" i den lätt romantiska New Orleansbaren med intagande av lite olika välsmakande pajer.


För kvällens musik svarade: New Tango Orquesta, från Göteborg. De bjöd på en minst sagt "hårresande" musikalisk resa som fick nackhåren att både resa sig och krokna i takt med musiken. Otroligt sensuellt vibrato.


Nr 16, Göran Karlsson hade skött om bokning med mera och stor heder åt honom för detta! Även våra Respektive som var där uppskattade det musikaliska äventyret.


Förra mötet: den 17 augusti


Bosse och Hans hade ordnade provning av Premium, Vit och Vrak från Slottskällans bryggeri, en ljus ale och två veteöl, vilket skapade mycket känslor och diskussioner. Sedan fortsatte vi med Dart, vilken Lennart ? vann, och minigolf, vilken Göran vann. Mötet avslutades med grillning, vilken Per-Erik och Anders ordnat. Ett stort tack till Anders med familj dels för att vi fick komma och dels för allt arbete de lagt ner, inte minst med att bygga minigolfbanan åt oss. Med lite tur kan det bli några bilder!!!


Förra mötet: den 25 maj


Vi provade Fullers London Pride, Fullers ESB (Extra Strong Brew) och Orval (Trappist), och särskilt Orval rörde upp känslorna. Bosse höll i provningen. Micke vann Darten, medan vi andra föll för stormen... Grattis!!! Lennart hade fixat korv som grillades, tack!!! Minigolfen fick ställas in på grund av stormen och regnet.


Förra mötet: den 11 maj


Vi provade Stark Bock 7,0%, Betyg:3,5 ; Nils Oscars Kalasöl nr 8, Betyg: 3,9 och Double Diamond Betyg: 3,1. Bosse höll i provningen tillsammans med Arne, som inte var närvarande. Bosse lyckades även med konststycket att vinna Darten... Grattis!!!


Mötet: den 12 april


Vi provade Hobbgoblin (Ale), Kopparbergs Stout och Falcons lagrad gammalbrygd 1996 (lager). Alla öl med mycket smak och egen karaktär. Per-Erik och Anders höll i provningen.


Uffe glömde maten så vi fick svälta medan Micke knäckte alla med 150 poäng på de första tre pilarna i Darten. På tal om Darten - ett stort tack till Lindgrens Optik som donerat nya pilar till Halmstad Beer Club.


Mötet den 6 mars


Ölprovningen ordnades av Per och Ulf


Mötet den 20 januari


Vi provade Sofiero Julöl 6,9% , Three Hearts Julöl 5.3% och Gamla Stans Julfärsköl 5,0 %

Ett stort tack till Micke för en god och riklig Buffé.

Minnesvärt att André snuvade Per på segern i Dart med sista pilen.