we-2001

Halmstad Beer Club

År 2001 - 2002

Information till medlemmarna om verksamhetsåren 2001 och 2002


Nästa möte: Måndagen den 28 oktober - Årsmötet

Tid: 17.00, 18.00 eller senare (meddela Micke om senare så han kan lämna biljetter i kassan.

Plats: Halmstadtravet - 17 o 18 vid stallentén och för sent anlända ligger biljetter i kassa 1

På programmet:  Rundvandring och stalltips i Peter Untersteiners stallar. Ölprovning och dart där. Därefter vandring till restaurangen på travet för gemensam mat, spel och Årsmötesförhandlingar.

Pengar och sånt: ca 200:- inklusive gemensamt spel.


Förra mötet: Lördagen den 14 September - Lerduveskytte hos Anders K


9 av klubbens medlemmar mötte upp utanför Sannarpshallen klockan 13 denna soliga lördagseftermiddag för vidare gemensam transport till Anders K och dagens lerduveskytte. Även ute på landet var solen vänlig och den sista tidens värme var mindre pressande. Längs vägen noterades även att höstens första tecken började synas på en del av träden. Väl framme möttes vi av Anders K som redan förberett skyttet och gjort i ordning en skjutplats med lerduvekastare och hörselskydd!!! Efter en kortare, tydlig genomgång påbörjades skjutningen och första omgången med fem lerduvor kastades från vänster till höger. Vi var många som bommade alla våra skott och för att göra skjutningen enklare flyttades kastmaskinen så att lerduvan kastades mer bort från skytten. Och nu började träffarna komma på löpande band. Förutom Anders K som ju var helt outstanding i detta nöje noterade Per 14 träffade lerduvor på sina 25 skjutna skott, Per-Erik träffade 10 och liksom Micke. Efter särskjutning korades Per-Erik som bästa av dessa två.


Efter skjutningen samlades vi på Anders gårdsplan för Dart och ölförtäring. Aldrig har så lite öl förbrukats vi ett möte i denna förening som denna eftermiddag, då de som inte körde själva hit hade bilar att transportera sig vidare med och därför avstod från att läska sig. Darten vanns av Per-Erik med Hans O som tvåa och Bosse!!! som trea.


Förra mötet: Tisdagen den 27 Augusti - Ölprovning i Lustgården


8 medlemmar mötte upp till en enkel provning i Lustgården. Regnet hängde i luften men efter att ha hotat lite och droppat bestämde sig vädrets makter för att vara på provarnas sida och falla någon annan stans. Darten vann Per stort - grattis, och efter den provade vi kvällens öl som alla kom från Gellivare bryggeri. Vi provade Gellivare Premium Lager, Gellivare Stark och Jahki - Geassi.


Förra mötet: Torsdagen den 15 Augusti - Grillning hos Anders A


Åter började vi hösten med ölprovning, gardengolf och grillning hos Anders A. Att det är en populär tradition visade att 15 av medlemmarna var närvarande (snudd på rekord, bara Nisse hade förhinder). Kvällen började med en ölprovning som Micke och Göran ordnat och vi provade Bayerskt III från Falcons bryggeri, Jämtlands bryggeris Heaven och Wien från Slottskällans bryggeri. Därefter gick vi ut i trädgården för Gardengolf på en för tillfället anlagd 6 hålsbana. Man behöver väl inte nämna att Göran gick banan på minst antal slag. Efter golfen var det dags för Darten innan höstmörkret föll och tavlan försvann. Flest poäng trillade in för Ulf, som alltså vann. Mellan kast och slag skötte Anders och Lennart grillen och lagom till sita pilen föll ljöd vällingklockan och grillat serverades tillsammans med hemgjord potatissallad och tomatsallad, av egenodlade tomater och lök. Gott och trevligt. Ett stort tack till alla inblandade i arrangemanget men främst till Anders med familj.


Förra mötet: Torsdagen den 13 juni - Minigolf


11 tappra medlemmar träffades för minigolf på Japans minigolfbana på Östra stranden. Tappra, eftersom det ösregnat till och från hela dagen så den goda uppslutningen gladde och förvånade. Efter 18 hål summerades resultaten och Göran utsågs till vinnare med 37 slag. Efter tre omspelshål utsågs Hans B till tvåa med 41 slag och Hans O till trea med lika många slag. Därefter cyklade vi vidare till stranden för grillning och Dart. Darten vann Göran med Hans B som tvåa.


Vidare diskuterades om vi skulle ta en kväll på travet. Micke fick i uppdrag att kolla lite och återkomma med ett förslag till mötet hos Anders i augusti. Preliminärt bestämdes att vi skulle ha årsmötet på travet den 21 oktober.


Förra mötet: Lördagen den 11 maj


10 medlemmar mötte upp vid Halmstads Teater för bussresa via Helsingör till Köpenhamn och Ölfestival 2002. Efter shopping på supermarket utanför Helsingör och lunch på ströget i Köpenhamn landade vi vid Valvyhallen där Ölfestivalen var. Ölprovning, ölprovning och ölprovning tills bussen gick åter till Halmstad. Längre referat finns bland resorna.


Förra mötet: den 24 april


Vanligt medlemsmöte med Dart och Ölprovning på "På rätt plats". Per-Erik och Nisse hade ordnat provningen och vi provade Samuel Adams IPA från Boston Breweries , Jämtlands bryggeris Hell och Ruddles County från Ruddles Brewery i England. Innan provningen diskuterade och planerade vi kommande aktiviteter som minigolf, sommaröl och grillning


Förra mötet: den 27 februari


Vanligt medlemsmöte med Dart och Ölprovning på Hemvärnsgården. Bosse och Arne hade ordnat provningen och vi provade London Porter från Fullers (spännande med en porter, det var länge sedan), Falcons Bayerskt III och Hobgoblin från Wichwood Brewery.


Förra mötet: den 26 januari Bredaryd


Lördagen 26 januari träffades vi utanför Halmstads Teater för gemensam bussfärd och trevlig samvaro till Bredaryds pub. Bara mat och ölprovning, denna gång hoppade vi över ölskolan.


Förra mötet: den 14 december - Whiskyprovning


Lördagen 14 december, smet lite drygt hälften av HBC's medlemmar undan från julstök och paketinslagning, för att avnjuta en inofficiell anorlunda maltdrycksprovning nämnligen Whisky. I Isabs lokaler.


På bordet stod två single malt och en blended, där single malt representerades av  Glenmorangie och Speyburn två milda fruktiga Highland whisky, mot Claymore en med något mera rökigare grund och nästan förutsägbart vann single malt i detta lite ojämna test. Man kan säga att varefter tiden gick blev stämning lite mera uppsluppen.


Förra mötet: den 22 november - årsmötet


Vi (de som kom i tid alltså) träffades för årsmöte klockan 18.30 på (som vanligt? för årsmöten) samlingslokalen på Vallås (tack Micke för att vi åter fått nyttja den). Vid årsmötet gick Gemensamhetspriset för bäst närvaro till Per-Erik - grattis. Årets mästare i Dart var Arne - Grattis till en fin insats, och Göran blev som vanligt Minigolfmästaren. Från årsmötet kan också noteras att Hans B avsagt sig uppdraget som sekreterare och i stället valdes Göran Karlsson. Därefter startade kvällens provning som bestod av Mariestads Julebrygd, 5,8%, Gamla Stans Julfärsköl, 5,0% och Spendrups Julbock, 7,0% - vilka alla befanns smakvärda.


Efter provningen övergick vi till samvaro och mat. Ett start tack till kockarna som serverade delikata grillade revben och potatissallad. Kvällens Dart vanns av Hans (som kom lagom till maten och missade provningen).


Förra mötet: den 24 oktober


Vi träffades på Kompassen för ölprovning och mat. Kompassen och Dennis hade ordnat provning som bestod av Carlsberg Hof, Åbros Bryggmästarens (vissas favorit) och Double Diamond (en mjuk engelsk ale), tack. Mellan första och andra ölen serverades en kycklingvingar, pmmes frittes, sås, ölkorv och tacochips - gott, gott, gott!!! Efter ytterligare öl (jag drack bl a Guiness) avslutade vi med att ge Kompassen kluibbens diplom, vilket Johanna mottog för Kompassen. Bilder från detta tillfälle beräknas finnas i bildarkivet från månadsskiftet.


Förra mötet: den 19 september


Vi träffades på "På rätt Plats" för ölprovning samvaro och Dart. Tack Ulf!!! Per och Anders hade ordnat provning av Warensteiner, Budweisser (USA) och Falcons Lager med inriktning på ölens olika beska.


Förra mötet: den 16 augusti


Vi träffades hemma hos Anders Andreasson. Tack Anders!!! Vi testade Palm 5%,Weltenburger Kloster 5,1% och Ysta Färsköl 4,8%.


Förra mötet: den 28 juni


Vi träffades på "På rätt plats" för ölprovning. Bosse hade fixat två speciella öl som ännu inte finns att få tag på på bolaget. Vi testade Fuller´sOrganic Honey Dew (5,0%) och Fuller´s Refreshing Summer Ale, (3,9%). Två öl som båda innehöll en positiv överaskning, var på sitt sätt, och som var väl värda att provas.


Därefter gick/cyklade vi till O´Brians för sommarens första Pubkväll.


Förra mötet: den 14 juni


Vi träffades på Japan och spelade minigolf.


Förra mötet: den 9 maj


Vi träffades på hemvärnsgården i den varmt soliga vårkvällen. Arne och Anders K hade ordnat en provning . Sålunda provades vi Fuller´s London Pride, Starobonj Czech Lager och Erdinger Weissbier.


Darten vanns av Göran, grattis. Och Lindgrens optik sponsrade med ölkorv efter provningen - tack.


Förra mötet: utflykten till Ölmässan i Malmö den 31 mars


Vi träffades på bussen som hämtade på Vallås och på Folkparkstorget vid tretiden på eftermiddagen, 14 medlemmar mötte upp i bussen. Väl i Malmö började vi med ölprovning, fortsatte med ölskola 1 och 2 varefter alla fick ett diplom och sedan avslutades med ett par timmars ytterligare ölprovning. Vi hann prova många öl (och några whisky) mellan 17 och 23, även om man gör ölskoleavbrott. Med bussavfärd från Malmö vid halv tolv var vi hemma i Halmstad igen vid ett på natten.


Förra mötet: den 14 mars


Vi träffades på hemma hos Per-Erik, tack. Lennart och Per-Erik hade ordnat en provning med hjälp av Bosse. Sålunda provades vi Welterbergs Pils, Kloster och Dunkel samt pga miss i leveransen en fjärde öl, alla från Ystads bryggeri.


De hade även fixat till med mat, rostbiff och potatissallad, så vi blev både mätta och otörstiga. Tack.


Förra mötet: den 25 januari


Vi träffades på "På rätt plats", tack Uffe för att vi fick låna lokalerna. Uffe och Anders hade ordnat en sotsvart provning med mycket hjärnskrynkling. Sålunda provades vi Kopparbergs Stout,5,0%, Svart Porter, 5,5% och Carnedie Porter,5,5%.


Darten vanns av André.


Förra mötet: den 7 december


Vi träffades på "På rätt plats", tack Uffe för att vi fick låna lokalerna. Göran och Micke, med hjälp av Bosse, hade ordnat en ovanligt svår provning med tre öl som var väldigt lika varandra. Själv hade jag knappast ett enda rätt, men ölen var alla goda. Sålunda provade vi Sam Adams Winter Lager, Charles Wells Bombardier och Norrlands Jul Export, alla goda fylliga öl.


Ölkorv efteråt hade Lennart fixat, tack!!! Darten vanns av Lennart???


Förra mötet: Årsmöte den 26 oktober


Vi träffades på Ängsgårds trivsellokal och började med årsmötesförhanlingarna där bland annat Micke blev G-mästare, Göran Minigolfmästare och Per-Erik Dartmästare för år 2000. Per-Erik fick dessutom behålla förra vandringspriset och fick sålunda även första inteckningen i det nya. Medlemsavgiften fastställdes till 200:- även om det fanns pengar i kassan. Att betalas senast i januari. Medlem på sjukhus önskades god bättring och Arne fick i uppdrag att se om vi fick besöka honom.


Därefter gick vi över till Darten medan Lennart fixade med maten och Anders A och Nils-Johan ställde iordning för ölprovning. Denna afton provades Badger Brewery Export Ale (England), Ludvig von Dankel (Sverige) och Florette (Belgien), tre goda öl där speciellt Florette föll mig i smaken, om en något stark. Det är något speciellt med Belgiska öl!!!


Mötet slutade sedan med Mexidoppade kycklingvingar med Pommes frites som Lennart fixat (Stort tack, det var jättegott) och i samband med detta prisutdelning för kvällens Dart.