we-2003

Halmstad Beer Club

År 2003 - 2004

Information till medlemmarna om verksamhetsåren 2003 och 2004.


Nästa möte: Årsmöte.

Tid: Torsdagen den 18 november kl 18.45

Plats: Lernia, Skyttevägen 34.


På programmet: Traditionellt årsmöte med val, prisutdelning, dart, mat och samvaro. Micke och Hans B håller i provningen. Vi kommer att beställa landgångar så glöm inte att meddela om du inte ska delta.


Pengar och sånt: 75:- och 1L Stöl. + 285:- som Ulf ska ha för skjortorna - betalas nu eller vid cognaksprovningen.


Möte utanför klubben: 11 december - Cognacsprovning (14.00)


Den årliga whisky-provningen är utbytt mot provning av cognac. Som vanligt blir det med kaffe, trav och fotbollstips.


Möte mycket längre fram: Lerduveskytte


Succé från i förra hösten hemma hos Anders K. När han frågade om vi ville igen svarades unisont JA. - Datum ännu ej bestämt.


Förra mötet: Mötet den 21 oktober


Vid sista provningen innan årsmötet mötte 11 medlemmar upp på Amadeus. Vi började med att kasta dart och sedan tittade vi på ett bildspel om resan till Tossens medan Bosse och Per ställde i ordning för ölprovning. Denna kväll provade vi Spaten Oktoberfestbier, 5,9% som fick 6,27 i medelbetyg och alltså bedömdes som ganska gott, Flensburger Pils, 4,8%, som fick 5,72 i medelbetyg och alltså bedömdes som Medel och Kaltenberg Oktoberfestbier, 5,4%, som fick 5,27 i medelbetyg och allstå bedömdes som Medel.


Förra resan: Resan till Tossens, Tyskland 16 - 19 september


Kl 05.45 den 16 september mötte 13 medlemmar upp vid Eurostop för att fira klubbens 10-årsjubileum med en resa till Tossens, Tyskland. Vid kl 18 samma dag var vi framme. På kvällen bjöds på Jever, Pils. Nästa dag gick vi upp tidigt för utflykten till Wilhelmshaven och Jever. Efter en butiksrunda i på förmiddagen och lunch på torget i Jever samlades vi sedan för en rundtur på Jever-bryggeriet. Deras guide, Mariana, var kunnig och med en rundtur som började i museet, fortsatte i det moderna bryggeriet och slutade i Puben med provsmakning var det en rundvandring vi blev nöjda med. På vägen till bussen stannade vi till i bryggeriets souvenirbutik. Tillbaka på hotellet nyttjade sedan de flesta dess badanläggning. Efter middagen bjöds sedan på Krombacher pils. Lördagen ägnade vi att turista i Beck´s hemstad Bremen och vår guide, Maria, inledde med en rundvandring och lite information om stadens historia. De som tänkt fylla på förråden blev besvikna eftersom här fanns bara klädaffärer - och i övrigt stänger butikerna kl 14 på lördagar! Åter i Tossen var många ute och tittade på ebb/flod. På kvällen bjöds på Erdinger hefe weissbier. Söndagens avresa tidigarelades för att vi skulle hinna med ett extra stopp. Lunchen avnjöts i Kiel och de som ville handla kunde sedan göra det på bordershop i Puttgarten. Efter bussbyte i Malmö kom vi sedan hem till Halmstad igen strax efter kl 21, nöjda med denna kortuflykt.


Förra mötet: Mötet den 19 augusti


Som vanligt mötte medlemmarna upp för höstupptakt hemma hos Anders A. I år hade lekarna utökats med slangbella på Zoo där man med stor slangbella och tennisboll skulle fälla giraffen, elefanten, apan, lejonet och ?. Vidare spelade vi som vanligt trädgårdsgolf och Dart. I år avnjöts sedan ölprovningen och maten i det nybyggda garaget, och med tanke på det störtande skurarna var det skönt att befinna sig under tak. Vi provade Falcon Ale (3,5%), Mora Blond (5,0 %) och Mora Amber (5,0%). Hans och André fick i uppdrag att kolla lite runt en gemensam jubileumsmiddag under hösten.


Förra mötet: Mötet den 3 juni 2004


Som vanligt mötte många av medlemmarna upp vid årets minigolfkväll (tror vi var 10). Minigolfen vanns överlägset av Anders Karlsson. Vi andra kan bara beundra och applådera - grattis!!!


Kvällen fortsatte sedan med grillning på Östra stranden och golfens misslyckanden glömdes i god samvaro med öl och korv.


Förra mötet: Mötet den 28 april 2004

Möte med provning på På Rätt Plats.


Förra mötet: Mötet den 24 mars 2004


12 av klubbens medlemmar mötte upp för ölprovning på Hemvärnsgården. Eftersom vi hoppade över Darten förra gången hade vi två omgångar denna gång och bäst resultat fick Ulf respektive Hans B - Grattis!!! Sedan övergick vi till kvällens provning som Per-Erik och Nisse hade ordnat. Denna gång provade vi Hen´s Tooth, 6,5% från Morland Brewery i England, Schuckers Doppel-Bock dunkel, 8,0 % och Westmalle Tappist, 7,0%.

Hen´s Tooth var en riktig Arne-öl och det var fler än jag som trodde det var en klosteröl. Tappistölen var dock förvånansvärt god!


Resekommittén redovisade om Spa-resan 16-19 september. 13 medlemmar har anmält sig.


Förra mötet: Mötet den 26 februari 2004


10 av klubbens medlemmar mötte upp för luftgevärsskytte och ölprovning i Skyttehallen - dessutom skulle vi idag bestämma vilken jubileumsresa kommittén skulle jobba vidare med. Luftskytteklubben hade ställt upp med instruktörer som övervakade skyttet, vilket naturligtvis var det vi började med. Mest träffsäker var Jan-Erik, skam vore väl annat eftersom han som hemvärnsbefäl kan betraktas som proffs. Lennart och Jan-Olof höll sedan i provningen och vi testade San Miguel, 5,4%, Musketeer, 4,5% och Adnams Broadside Strong Original, 6,3%, tre öl med förvånansvärt stor beska. Gissningen av vad vi provade var rätt jämn.


Kommittén redovisade sedan sitt fortsatta arbete med jubileumsresan och efter en sluten omröstning slutade Spa 16 - 19 september som segrare med en överväldigande majoritet (8 - 2). Avfärd sker från Malmö på morgonen den 16/9 och det går anslutningsbuss från Halmstad (Eurostop) ca kl 5.30.

Resan kostar 1995:-/person, anslutningsbussen 230:- och om vi ska ha avbeställningsskydd så kostar det 175:-. Priserna gäller tom 7/3. Spaet i Tossens ligger vid kusten i nordvästra tyskland ca 8 mil från Bremen. Till nästa möte jobbar kommittén vidare med detta alternativ och styrelsen ska träffas för att diskutera hur det ekonomiska ska hanteras.


Förra mötet: Mötet den 22 januari 2004


14 av klubbens 16 medlemmar mötte upp på rätt plats för kvällens träff. Jan-Erik och Per E hade hand om provningen och dessutom ordnade de med förtäring så till att börja med hade de fullt upp. Vi andra gjorde under tiden upp i Darten, och efter att kvällens krögare också kastat, var Anders Andreasson den som fått bäst resultat. Därefter följde kvällens provning och vi testade Hobgobblin, 5,5%, Bombardier, 5,5% och Double 0, 5,0 % från Avesta bryggeri. Per-Erik var outstanding i att gissa vad det var vi provade.


Efter provningen fortsatte vi med Ärtsoppa och varm punch, en delikatess som åtminstone jag inte provat på tjugo år. Efter maten fortsatte vi med att diskutera framtida aktiviteter och 10-års jubileums-resan. Kommittén presenterade 6 olika förslag och efter omröstning fick de i uppdrag att jobba vidare med resa till Dresden 9/9, 30/9 eller 14/10 och med resa till Spa utanför Bremen den 16/9. Vid nästa möte väljer vi ett av detta. OBS! det går fortfarande att komma med egna förslag till nästa möte.


Hans fick i uppdrag att kolla om det finns någon ölmässa i Köpenhamn till våren.


Förra mötet: Mötet den 18 december 2003

Medlemsmöte med ölprovning på På rätt plats


Förra mötet: Årsmötet den 20 november 2003


Hipp, Hipp Hurra! För första gången i mannaminne (troligen sedan starten) var alla klubbens medlemmar samlade (även om några kom lite senare).


Vi hade kallats till Årsmöte på samlingssalen på Ängsgård, Vallås klockan 18.30 och 14 av klubbens medlemmar mötte upp i tid. Vi började genast med årsmötesförhandlingarna där medlemsavgiften för 2003/2004 fastställdes till 200:-, Ulf Sjögren utsågs till gemensamhetsmästare medan Göran Karlsson hade vunnit vandringspriset både i Dart och i Minigolf. Bosse kom tvåa i Darten. Med tanke på att vi nu påbörjar vårt tionde verksamhetsår så utsågs Jan-Erik, Arne och Per-Erik till Jubileumsresekommitté, Jan-Erik är sammankallande. Mötet tog sin tid och mot slutet började dofterna från köket göra sig gällande.


Klubbens mästerkock Micke trakterade oss med sina specialgrillade revbensspjäll, och för en gångs skull fick dessa gå före kvällens ölprovning. Vi satte oss alltså till bords och njöt av revbensspjällen, potatisgratängen (den nästan vitlöksfria?) och salladen till vilket det serverades Svea Viking mjöd, en dryck många fann förvånansvärt drickbar. När vi sedan ätit upp och dukat av dök de två sent anländande medlemmarna upp och vi hade en träff då alla kommit.


Medan Hans B och Nils-Johan ordnade sig åt kvällens ölprovning, vilken gick i julens tecken, kastade vi övriga Dart (de fick kasta senare). Vi provade Falkens Julmumma 5,2%, Rommeheds Julöl 5,0% och Jämtlands Julöl, 6,5 %. Mumman fick en del att lyfta på ögonbrynen och föll inte alla på läppen, men så är det ju. Darten vanns av Ulf. Efter prisutdelningen, var kvällen över, ett stort tack till Micke och alla andra som ordnat denna kväll.