we-2007

Halmstad Beer Club

År 2007 - 2008

Information till medlemmarna om verksamhetsåret 2007 och 2008.


Mötet utanför programmet: Whiskyprovning lördagen den 6 december kl 14.00 i TDCs lokaler

På programmet: Whiskyprovning med bl a Mackmyra.


Förra mötet:  Årsmötet den 20 november

13 av klubbens medlemmar mötte upp på Fribergs konditori för att delta vid årets årsmöte. Vi började med årsmötesförhanlingarna medan Sandra och Anette gjorde i ordning mackor ute i köket. Bosse hälsade alla välkomna och öppnade mötet varefter vi snabbt klarade av verksamhetsberättelsen, kassaredovisningen, revissionsberättelsen och val av styrelse och revisorer (omval av allt). Medlemsavgiften för det kommande året fastställdes till 200:- och den ska vara betald senast den 31 januari 2009. Vi hoppade över priserna och fortsatte med Tombacken där det bestämdes att Göran skapar ett blad med de fyra namnen som han ger till sekreteraren att sätta in i sin pärm. Som första övriga fråga undrade Anders Karlsson om klubben behållning, i dessa tider av finansiell oro, är placerad på säkert sätt. Styrelsen återkommer med bättre besked efter att ha kollat om föreningen omfattas av bankgarantin, eller om denna bara gäller privatpersoner. Som andra övrig fråga redovisade Göran lite olika förslag till resa i samband med 15-årsjubileumet. Efter viss diskussion fastnade vi för att alternativen Stockholm och Danmark är bäst att jobba vidare med. Mötet avslutades med att vandringsprisen delades ut; G-mästare 2007/2008 blev Anders Karlsson, Minigolfmästare blev Lennart Olsson, Dartmästare och vinnare av Bozzen Cup blev Per-Erik Alexandersson, stort grattis till er alla hurra, hurra, hurra!!!


Mötet fortsatte med att vi andra gick till annan del av lokalen och kastade Dart medan Micke och Bosse hällde upp kvällens öl medan Sandra och Anette dukade fram tallrikar med smörgåsar. När allt var serverat satte vi oss till bords och avnjöt Three Hearts Julöl, 5,3% med ett vörtbröd med julskinka och grov senap, Chimay vit, 8%, med ett ljusare bröd med vit och blå mögelost samt Rhenania Alt, 4,8%, tillsammans med ett mellanmörkt bröd med kryddig salami. Maten avslutades sedan med Nils Oscars Coffee Stout tillsammans med en kladdkaka och grädde. Omdömena var att Three Hearts julöl passade bästa till alla mackorna, medan kombinationen ost och Chimay även den var utsökt. Möjligen hade vi färgats av att årets första julskinka alltid är gott. Efter maten hade vi prisutdelning i Darten ilken vanns av Arne, följd av Anders Andreasson, Bosse och Joj.

 

Förra mötet: Medlemsmöte Torsdagen den 9 oktober kl 18:45 i  TDCs lokaler.

10 medlemmar närvarade.   Darten vanns av Micke. Kvällens öltest arrangerades av Hans B och Nisse (ersättare för Nisse var Per-Erik) och bestod av  Slottskällans Oktoberfest, 5,2%, Samuel Adams Oktoberfest, 5,2% och Weltenburger Oktoberfestöl, 5,3%. Temat var oktober och det kunde ingen räkna ut. Micke gissade mest rätt, tätt följd av Göran och Per. Av testobjekten vann Samuel Adams inte helt oväntat.

En 15-års festkommité utsågs nämnligen Hasse S och Göran, inkom gärna med förslag på aktivitet.


Förra mötet:  Bussresa till Ölfestivalen i Köpenhamn den 13 september

Ölfestival i Köpenhamn.


Förra mötet:  Trädgårdsgolf med grillning hemma hos Anders A

14 medlemmar ställde upp vid höstupptakten med trädgårdsgolf och grillning hemma hos Anders A. Golfen vanns av Göran följd av Arne, Nisse, Anders A, Per-Erik och André. Darten vanns av André. Under kvällen testades Oppengårds Late Summer Ale, 5,0%, Blanc 1664, Veteöl, 5,0 % och Norrlands Guld, Lager, 5,3%. Bosse gissade mest rätt, följd av Per-Erik.


Förra mötet: Skeete hemma hos Anders K den 31 maj

9 förväntansfulla medlemmar hade mött upp vid ishallen för gemensam färd de 45 minutrarna till Anders Ks hemman. Vädrets makter var oss nådiga och solen sken från en klarblå himmel medan vinden höll sig lugn. Väl framme mötte Anders upp vid bilarna och förslog att eventuell medhavd dryck skulle lagras i matkällaren under tiden vi ägnade oss åt att försöka träffa de flygande lerduvorna. Slåttern hade börjat och för att vi inte skulle riskera träffa eventuellt idoga grannar hade han ordnat en skjutplats nära ladan. Inte långt att gå alltså. Vi sköt tre omgångar om fem skott var och tredje omgången räknades som tävling. Generellt kan nog sägas att landningen var farligare för lerduvorna än de hagelsvärmar vi sände efter dem. Men en del träffar blev det och flest hade Micke som vann dagens tävling. Grattis!!!


Efter skyttet städade vi upp på fältet där duvorna landat varefter vi gick upp till mangårdsbyggnadens baksida och tände grillen. En och annan av oss passade på att hämta medhavd skaffning i matkällaren medan Anders K och Lennart gömde sig i köket för att skära upp kött och grönsaker. De dukade upp vildsvin, älg, kryddade korvar svampar, paprika och andra grönsaker så att vi kunde göra oss spett att lägga på grillen. Tallrikarna fylldes med potatissallad och grönsaker tillsammans med de nygrillade spetten och vi kände oss väl till mods när Anders presenterade OP Andersson. Det var länge sedan många av oss träffat på honom och det blev ett glatt återseende.


Säg det lugn som varar och lagom dästa i eftermiddagssolen blev det dags för nästa prövning, hästskokastning. Vi var inte särskilt framgångsrika i detta och efter flera omkastningar konstaterades att Per-Erik vunnit, Grattis!!!  (som bilförare hade han ju låtit bli att dopa sig). Tävlingen ingick som delmoment i Bozzen Cup och enligt egen utsago vann han även andra deltävlingen. Solen hade nu kommit en bra bit på sin dalande bana så Bosse tackade Anders K för oss alla som sig bör varpå vi satte oss i bilarna o påbörjade färden hem.


Förra mötet:  Medlemsmöte den 8 maj

För första gången avhöll vi ett klubbmöte i Mickes nya jobbs lokaler, tack till dem för att vi kan vara där. Medan Per och Anders K ställde i ordning för kvällens ölprovning ägnade vi andra oss åt Darten, vilken till slut vanns av Per-Erik tätt följde av Micke med Per E och Hans S på delad tredjeplats. Sedan testade vi kvällens öl; Hobgobblin, 5,2%, Erdinger Weissbier Kristall, 5,3% och Staropramen Granat, 4,8%. Vi har testat alla sorterna tidigare men flera av oss hade tydligen lämnat smak o doftminnena hemma och träffade inte rätt med gissningarna över vad som serverats. Bäst smak o doftminne hade Micke följd av Hans B och André. Kvällen avslutades sedan rätt snabbt med besök på pub, men det är ju en annan historia.


Förra mötet:  Medlemsmöte den 3 april

8 av klubbens medlemmar mötte upp i Uffes lokaler för samvaro och ölprovning. Ulf och Per-Erik hade anordnat en provning med ekologiska öl och vi testade Shepherd Neames Whitstable Bay Organic Ale, 4,5%, Brakspears Oxford Gold Organic Beer, 4,6% ochWychwoods Circlemaster Golden Pale Ale (Organic) 4,7%. Uppskattat även om ingen gissade temat för provningen. Kvällens Dart vann Hans O, vilket kändes orättvist eftersom både tvåan och trean nådde poäng som normalt varit oslagbara. Eftersom vi var så få blev det ovanligt mycket samvaro och samspråk.


Förra mötet:  Medlemsmöte den 6 mars

13 av klubbens medlemmar samlades åter i Uffes nya lokaler för ölprovning och samvaro. Vi startade med mötet under vilket Lennart meddelade att ha i dagarna skulle gå i pension, förtida och Ulf fick beröm för att förra mötets protokoll mailats ut till alla medlemmar som har mail. Nästa möte avhandlades och lite annat innan vi övergick till att testa färdigheterna i Dart medan Hasse S och Göran ställde i ordning för dagens provning. Vi provade Åbros Bryggmästaren, 5,7%, Old Specked Hen, 5,2% och Youngs Double Chocolate Stout, en öl som flera av medlemmarna prickade (Per-Erik var mest framgångsrik i att gissa på ölen). Efter provningen fortsatte darten tills vi kunde kora Micke som segrare tätt följd av Bosse och Lennart. Lennart hade med sig korv och bröd och korven hamnade i en gryta på spisen medan vi genomförde första deltävlingen i årets Bozzen Cup; kraschlanda flygplan på batterier. Det var en inte alltför enkel övning och det tog en bra stund innan vi kunde kora Per-Erik som segrare med André och Lennart som tvåa respektive trea. Efter att vi slukat korven och bröden (tillsammans med lite öl) såavslutades mötet.


Förra mötet:  Galgbergspromenaden den 2 februari


Förra mötet:  Medlemsmötet den 24 januari


Förra mötet:  Årsmötet den 22 november

Klubbens alla 16 medlemmar mötte upp utanför Halmstads teater för busstransport till årsmötet som skulle avhållas på Källaren Laxen i Falkenberg. Årsmöte hölls i restaurangen bland andra gäster, så man kan säga att det är vårt mest besökta hittills, och det kortaste. (På travet hade vi ju årsmötet i stallarna innan vi gick till restaurangen). Vi började med att beställa vars en öl innan förhandlingarna och när alla serverats öppnade ordförande mötet med att hälsa alla välkomna. Jan-Olof utsågs att justera protokollet, kassaredovisningen, revisionsberättelsen, styrelsens ansvarsfrihet  och omval av styrelse (Ulf blev sekreterare) och revisorer samt medlemsavgiftens storlek klarades snabbt av innan det blev dags för årets utmärkelser. G-mästare blev Mikael utsedd till. Dartmästare blev Hans O medan Lennart blev minigolfmästare och fick första inteckningen i det nya vandringspriset. Det gamla lämnades för evigt till Hans B. Hans S segrade i Bozzen Cup.

Efter årsmötesförhandlingarna passade vi på att avgöra första Darten på nya året och Lennart  lyckades bäst i snålblåsten på gågatan i Falkenberg, tätt följd av Bo och Anders K.

Väl åter inne på restaurangen serverades kvällens middag som bestod av gravad Lax med pepparrotsmos, oxbringa med rotmos samt kladdkaka med Black Boss Porter. Till rätterna fick var och en beställa de öl som önskades ur den ovanligt gedigna ölmenyn. Valde man fel sade personalen till att den passar nog inte så bra till just detta.

Efter maten delade ordförande ut ett av klubbens diplom till Klas och källaren Laxen som tack för bemötandet och för att de anstränger sig att sprida ölkulturen.