we-2009

Halmstad Beer Club

År 2009 - 2010

Information till medlemmarna om verksamhetsåren 2009 och 2010


Herrarnas fasadrenovering torsdagen den 28 oktober på BodyShop.

Anders K hade fixat en skönhetskväll för ölklubbens medlemmar och det var nog fler än en som var tveksam, men 9 medlemmar mötte upp i höstmörkret. Väl i den lilla lokalen möttes vi av Malin, Jessika och Malin som skulle ge oss vars en ansiktsbehandling. Medan vi väntade på vår tur bjöds det på öl med tilltugg. Om behandlingen var till nytta förtäljer inte historien, men vi var sju som fortsatte ut till ölrundan och vi avslutade kvällen på Bulls. Trevligt och nytt.


Berte Qvarn torsdagen den 23 september.

Vi mötes av Berte Qvarns Vd Johan Bäcklund som hälsades oss välkomna. Det blev inte någon långtråkig historia om ett livskraftigt litet företag, utan en mycket farsinerande berättelse om ett lokalt företagande i flera hundra år och 13 generationer. Johan berättade naturligtvis om företagsgruppen och det stora engagemang som ledningen visat och visar fortfarande mot bygden och dess invånare. Vi hade nog gemensamt förväntat oss att med 6 kvarnar och drift 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan att vi om inte pulsa i mjöl så åtminstånde att vi skulle bli lite vita. Men så var inte fallet, det fanns mindre mjöl i lokalerna än man har hemma vid ett limpbak!

Alex och Nisse fixade ölprovningen och det bjöds på öl från Qvänum Mat & Malt: Havre Alé samt McBrain Alé och Wisby Wiesbeer.  Mest omtyckt var McBrain Alé.

Nisse hade fixat exotisk planka från en närliggande gårdsbutik fantastiskt gott.

Resultat ölprovning: 1:a Ulf, 2:a Bosse, Göran, Arne,  5:a Pelle, 6:a Lennart.

Resultat Dart: 1:a Per-Erik, 2:a André, 3:a Pelle, 4:a Micke, Anders K,  6:a Hans O, Arne.


Grillkväll i Trönninge torsdagen den 26 augusti.

Vi träffades på Golvbolaget med cyklar för gemensam avfärd mot Trönninge.

I år blev det bara en vätskekontroll efter cykelvägen, vis av erfarenhet går det inte att ha fler,

målet försvinner som i en dimma.

Efter att försökt träffa Darttavlan övergick vi till ölprovning som Per-Erik & Bosse höll i. Lennart hade full koll

och tände grillen medan vi kastade pil, han grillade dessutom köttet medan vi andra surrade.

Ölen vi smakade på var Old Empire, Jever Pilsner och Fullers Honey Dew, mest uppskattad var Old Empire.

Resultat ölprovning: 1:a Per, 2:a Lennart, 3:a Jan-Olof, 4:a Hasse S, 5:a Göran, 6:a Micke.

Resultat Dart: 1:a Jan-Olof, 2:a Göran, 3:a Nisse, 4:a Micke, 5:a Hasse S, 6:a Bosse, 7:a Per-Erik, 8:a Arne, 9:a Anders A, 10:a Per, 11:a Lennart, 12:a Anders K.


Sommarträffarna på Fox & Anchor.

Torsdagarna 1, 15 och 29 juli samt den 12 augusti träffades vi  för att avnjuta öl och samvaro.

Det kommer några stycken varje gång i alla fall.


Minigolf torsdagen den 17 juni kl 18.45.

Vi träffades på Japan för den årliga minigolfturneringen.

Efter golfen tog vi oss bort till handikappbadet där vi grillade lite korv.

Resultat minigolf .


Resa till Dugges i Göteborg torsdag den 27 maj.

Vi for från Halmstad i Sennans Buss 12 medlemmar och 6 prospekts, till Dugges microbryggeri i Mölndal. Rick vår guide lotsade oss igenom Dugges ganska korta men imponerade historia. Han guidade oss mellan olika smaksensationer med kopplingar till den Göteborgska geografin. Vi fick också en lektion i konsten att brygga öl samt att han förevisade oss bryggeriet.


Klubbkväll torsdag den 22 april på Veteranservice 

där Göran och Hasse stod för ölprovningen .


Klubbkväll torsdag den 25 mars på TDC 

där Bosse och Micke stod för ölprovningen.


Klubbkväll torsdag den 18 februari  på Veteranservice

där Hans B och Per-Erik stod för ölprovningen. Lennart fixade korv och bröd åt oss. Ölen som provades var Spendrups Pistonheads, Dugges Spring Beer och Landsort Lager.

Resultat ölprovning: 1:a Hasse S, 2:a Nisse, 3:a Lennart, 4:a André, 5:a Bosse.

Resultat Dart: 1:a Göran, 2:a Hans B, 3:a Anders K, 4:a Hasse S, 5:a Nisse, 6:a André, 7:a Micke, 8:a Per-Erik.


Klubbkväll torsdag den 21 januari kl 18.45 på Golvbolaget

med dart och ölprovningen som Hans O & Anders A stod för. Ölen vi provade var Corsendonk Christmas Alé 8,5%, Hibernation Alé 8,7% och Falcon Julöl 5,2%. Hibernation Alé fick alla rösterna om bäst i test. Tema för provningen var "utförsäljning" och totalt 19 möjliga poäng, 1:a Arne med 7p, 2:a Per-Erik 7p, 3:a Göran 6p, 4:a Per 5p, 5:a Hans B 5p. Dartresultat 1:a Per-Erik, 2:a Arne, 3:a Anders A, 4:a Jan-Olof, 5:a Micke, 6:a Hans O, 7:a Ulf, 8:a Bosse, 9:a Hans B, 10:a André, 11:a Göran, 12:a Lennart, 13:nde Hasse S, 14:nde Per.


Galjbergspromenaden onsdag den 6 januari på Galjberget

8 man samlades trots kyla och snö. Vi pulsade runt i 3 km spåret och halvvägs bjöds vi på Esping Jul Bäsk och hjortfilé. Vi skuttade inte vidare (om det är det en hjort gör i snön) men tog oss till slut till sagoängen där Hasse serverade varm lomumba,  vi återfick både värme och rosor på kinderna.


Förra mötet: Tequila provning avhölls på TDC  lördag den 12 december.

12 förtappade själar samlades runt bordet på TDC, rätt många  lite skeptiska och  fulla med förutfattade meningar om just Tequila. Detta faktum gjorde Jan-Olof till en totalomvändelse och en formidabel provning av fyra fantastisk goda Tequila.

Jan-Olofs beskrivning av innehållet i vår Tequilaprovning, ifall någon slarvat bort minnet för antecknade gjorde ingen.

1, El Conde Azul Blanco: som är en 100% Blue Agave av allra finaste plantan, den provade vi tillsammans med ett glas Sangrita (Bloody Mary ingrediencerna).

2, Garcia Lemon: en ny sorts tequila (främst drinkbas) blandades här till en Margarite.

3, Los Tres Tonos: är en lite rökig tequila som är lagrad på Bourbon fat, den serverades med lite rökt nötkött, chorizo, "ölkorv", röd paprika och grovt rågbröd.

4, Tequila XQ Reposado: en lite mjukigare tequila i förhållande till Los Tres, den serverades med en bit rökt lax och creme frache med lite citron, serverad på en bit rågbröd. på tallriken fanns även en bit blåmögelost med fikon på.

5, Garcia Lemon: severades här som avec och en chokoladtryffel toppad med rökt flaksalt.

Anders K såg till att vi överlevde med älgfärs och tortilias.

I TDC's lokaler med badrumsakustik fick HBC en tillfällig ny ändelse nämligen Choir, 7 rätt på V75 som lök på laxen.


Förra mötet: Årsmöte avhölls på TDC torsdagen den 12 november,

styrelsen omvaldes, allt var i sin ordning. Därefter som traditionen bjuder prisutdelning, dart, provning, och dessutom Thai-inspirerad mat som Lennart fixat med den äran. Årets G-mästare blev Hasse Svensson, Minigolfmästare blev Hasse Svensson, Dartmästare Lennart Olsson och Bozzen Cup tog Ulf Sjögren.

För ölprovningen stod Anders K och Jan-Olof som bestod av Falcon Ekologiskt Lager 5,7%, Ekholmen Ekologisk Alé 4,7% samt Zeitgeist Lager 4,9% den som uppskattades av flest var Ekholmen Ekologisk Alé.

Kvällens ölprovning 1:a Bosse, 2:a Göran, 3:a Pelle.

Kvällens Dart 1:a Anders A, 2:a Micke, 3:a Hasse S, 4:a Hans O, 5:a Per-Erik, 6:a Anders K, 7:a Göran, 8:a Pelle, 9:a Lennart, 10:a Ulf, 11:a Hans B, 12:a Jan-Olof, 13:de Bosse.

 

Förra mötet: Klubbkväll torsdag den 15 oktober på TDC,

för ölprovning stod André och Ulf som bjöd på Kaltenberg Oktober fest, Slottskällan Red Alé samt Landsorts Lager. Slottskällans Red Alé var den som uppskattades av flest.

Under kväll utdelades ett antal priser:

Minigolfen den 10 september 1:a Hasse Svensson, 2:a Göran & Hans O, 4:a Micke.

Kvällens ölprovning 1:a Arne & Per-Erik, 3:a Hasse S & Hans B, 5:aAnders a & Micke.

Kvällens Dart 1:a Per, 2:a Ulf, 3:a Hans O, 4:a Arne, 5:a Lennart.   

Bozzen Cup 1:a Ulf, 2:a André, 3:a Bosse, 4:a Hasse S, 5:a Micke & Göran, 7:a Anders A.


Förra mötet: Halmstad Beer Club:s 15 årsjubileumsresa till

Stockholm Beer o Whisky Festival via Nynäshamns ångbryggeri.


25/9-09 Fredag morgon vid 5 tiden samlades 11 st ”pigga” medlemmar på Halmstad central för avresa med X2000 mot Stockholm.

Trevlig samvaro på tåget med blandad frukost, en koreansk språkövning förhöjde stämningen.


Framme på Stockholm C 10:30 bytte vi till lokaltåget mot Nynäshamn. Väl framme där käkade vi lunch på en sjöbodsliknande matservering, vissa i cluben avnjöt också en formidabelt krämig dammsugare, modell större. Därefter offentligt ombytte på kajen till våra vinröda clubskjortor och promenad mot bryggeriet.

Väl framme hälsades vi välkomna av visningsansvariga Angela Herrstedt  som genast såg till att pumpa fram varsitt härligt glas; Pickla pils. Därefter berättade hon på ett spännande sätt om bryggeriets tillkomst och 11:åriga historia samtidigt som glasen fylldes med bryggeriets olika drycker!

Efter detta visades vi ner i själva bryggerilokalen och fick inblick i processen, i rummet bredvid var tappningshallen där den nyinskaffade 4 miljonerslinjen visades av bryggmästare Lasse Johansson. Eftersom vi hade våra glas med oss fick vi även provsmaka julölet midvinterbrygd som just höll på att tappas. Mycket gott att se fram emot till vintersläppet!

Sen upp i visningspuben där det bjöds välsmakande plockemat och Bedarö Bitter. En populär bekantskap till detta blev chili/fikonmarmelad med Taleggio ost och Sotholmen extra stout.

Vi tackade för oss vid 17-tiden och tog tåget mot Stockholm. Incheckning på hotell Alexander, kort vila, uppfräschning och sen ut på stan, promenad mot Medborgarplatsen och något gott att dricka. När detta avnjutits bar det iväg till Alexis restaurang för middag. På väg till hotellet besöktes bland annat den rustika tjeckiska puben Soldat Svejk, där vi smakade en ljus o en mörk lager som de direktimporterat.


Lördag. Frukost kl 09:00 , promenad till slussen för vidare färd med en ”fullpackad” buss ut till Nacka strand o mässan. Där var mycket lång kö till insläppet. Klockan 12:00 så var det dock dags, portarna öppnades och vi försågs med varsitt provningsglas in i den stora hallen , och ”övningarna” kunde börja.

Bland alla härliga Ale, specialöl, starka korvar, wokad ren och läckra chokladpraliner trivdes vi som fisken i vattnet! Alla whisky, Calvados, Tequila och konjaks-provningarna nämner vi inte här, det är ju en annan historia…

Klockan 18:00 hemresa till hotellet med buss å promenad i det härliga vädret, lite vila, klädbyte, samkväm med en magborstare o sen ut på stan igen. Över söders höjder ”by foot” till Mosebacke – dit vi inte skulle!?, helomvändning å tillbaka mot Jimmy:s steakhouse där vi åt middag i lite annorlunda atmosfär. Restaurangen var delvis inbyggd i  det bredvidliggande berget. Men här rostade vi inte fast utan påt igen och ut i den ljumma natten mot genuina puben Oliwer Twist där utbudet omfattade 23 fatöl och c:a 150 olika flasköl, mycket besökvärt ställe därefter hägrade sängen på hotellet för oss trötta men mycket nöjda beerclubare.


Söndag morgon frukost 09:30, packning o utcheckning vid 11-tiden. Promenad genom gamla stan till centralen med bagaget å därefter fria aktiviteter med shopping, fika m.m.

14:10 avgick vårt tåg mot Göteborg å på detta fixades en gemensam lättlunch av Lennart o Arne – allt väl tills vi närmade oss Södertälje, tåget höll 140 – 160 kilometer när vi körde på en älg. Det blev ett tråkigt möte för älgen och vi kom fram till Göteborg något försenade. Tågbyte – mot Halmstad och väl framme vid 18:30 kunde vi i en snabb tillbakablick konstatera att vi hunnit med mycket, haft trevlig gemenskap och att Hasse S. o Görans arrangemang funkade perfekt!


Slut på en härlig weekend med Halmstad Beer Club med många minnen rikare!


$: Lennart O.


Förra mötet: Minigolftorsdagen den 10 september.

Vi träffades 10 man på Japan en fantastik fin höstkväll med värme och solsken, för att kora en minigolfsegrare. Segrade gjorde Hans S med 43 slag,  andraplats delades av Hans O och Göran med 44 slag, fjärdeplatsen delades av Ankers K och Michael  med 45 slag, sjätte plats Per-Erik med 48 slag och på delad sjunde plats Hans B, Per och Lennart med 49 slag. Segraren fick sin glass och vi andra fick snällt betala för den, ingen öl denna kväll och priser delas ut nästkommande klubbkväll.


Förra mötet: Höstupptaktentorsdagen den 20 augusti

startade med en gemensam cykeltur från Golvbolaget hem till Per-Erik i Trönninge.

Under cykelturen i extrem motvind stoppades vi vid 2 tillfällen av vägverkets kontrollant som förhörde oss om beläggningskvalitén. Tillsammans med kvällens värd kontrollerade de dessutom skärpan på våra hjärnor samt att de bidrog med att bryta ned den lilla skärpa som fanns. Lätt dopade fortsatte kvällen med tävlingar och prisutdelningar och avslutades med grillspett och potatissallad. Hemresan skedde i medvind.


Förra mötena: Sommarträffarna på Fox & Anchor.

Varannan torsdag med start den 25 juni träffades vi, njöt av öl och samvaro.


Förra mötet: Minigolftorsdagen den 11 juni blev det inte.

Vi träffades på Japan men det var så dåligt väder att golfbanan var stängd, vi gör ett nytt försök efter sommaren.


Förra mötet: Middagen på Wild West Steakhouse torsdagen den 14 maj.

Halmstad Beerclub bjöd in sina medlemmar med respektive till  Wild West Steakhouse. Tredje gången under klubbens historia som kvinnorna fick vara med.

En uppskattad tillställning med både god mat och underhållning.


Förra mötet:  Medlemsmöte den 23 april

12 av klubbens medlemmar mötte upp för ett första möte i Anders A:s ny/gamla företags lokaler. Vid medlemsmötet diskuterades bl a 15-årsfirande med middag med respektive, resa till ölmässan i Stockholm och sommarens aktivitetar. Avseende ölmässan beslutades att klubben skjuter till med 750:- / deltagare. Klubben hade fått T-Shirts av Fullers och de delades ut till det subventionerade priset av 20:-/tröja, tröjan var ju gratis men trycket med klubbens loggo och URL kostade mer. Medan Hsse S och Göran ställde iordning kvällens provning fortsatte vi andra med darten. De hade ordnat en provning med idel årgångs-ale med Slottskällans Strong Ale 2009, 6,7%, Ichtegem´s Flemish Red Ale 2006, 6,5% och Mariestads Porter 2008, 5,9%. Bosse var bäst på att gissa vad vi testade tätt följd av Arne och med Alex, Micke och André på delad hedrande tredjeplats. I Darten var Hasse S bäst för kvällen följd av Lennart och Anders Andreasson.


Förra mötet:  Medlemsmöte den 26 mars

14 av klubbens medlemmar mötte upp för ett första möte påTDC.


Förra mötet:  Medlemsmöte den 5 februari

14 av klubbens medlemmar mötte upp för ett första möte i Anders A:s ny/gamla företags lokaler. Efter medlemsmöte då bl a eventuellt 15-årsfirande och champagneprovning diskuterades fortsatte vi med Dart medan Hans O och JoJ ställde i ordning för dagens provning. De hade ordnat en provning med idel Tjeckiska öl bestående av Pilsner Urquell, 4,4%, Staropramen Prague Granat Beer, 4,8%, och Krusovice Cerné, 4,4%. Arne var outstanding bäst på att gissa vilka öl som provades, med Bosse som god tvåa.


Förra mötet:  Galgbergspromenaden den 10 januari

För tredje året i rad inledde vi det nya året med frisksport på Galgberget. Trots att vinterkräksjukan florerade hade de flesta av klubbens medlemmar klarat sig och drygt 10 mötte upp vid utsikttornet för en gemensam vandring runt galgberget. Med samvaro, diverse vätskepauser och en avslutande korvgrillning fördrevs en råkall januarieftermiddag i värmens tecken.