we-2011

Halmstad Beer Club

År 2011 - 2012

Information till medlemmarna om verksamhetsåren 2011 och 2012


Torsdagen den 31 oktober träffades vi på Veteranservice

för ett vanligt medlemsmöte. 15 medlemmar deltog. Dagens ölprovare var Bo och Nils-Johan- Ölen som provades var Cape Brewing Co Sydafrika, 5,1%, Merlin mörk lager Tjeckien, 4,7%, Gambrinus Tjeckien, 4,0% och Fullers Honey Dew, 5,0% från England. Merlin blev kvällens bästa öl. Mångs var lite sugna, så flera bjöd på ölkorv, ingen nämnd och ingen glömd, men tack. Som vanligt kastad vi pil och framgångsrikast i Darten var Joj följd av Raimon och Lennart, Grattis. Framgångsrikast på att känna igen ölen var Per Eriksson följd av Anders Karlsson och André Bunga. I samband med mötet diskuterade vi 20-årsjubileet och flertalet röster föll på en resa till Krakow. Kommittén tar fram förslag på resa i april och i september.

 

Torsdagen den 26 september mötte 13 medlemmar upp för medlemsmöte på Veteranservice.

Kvällens ölprovning hade Falkenbergskt tema och bestod av Pripps Blå, 5,0% och Folkareds minibryggeris Wild Boar Mild Ale, 4,8% och Folka Red Pale Ale, 6,1%. Folka Red föll flest i smaken. Vi hade även Dart.

 

Torsdagen den 29 augusti mötte 15 medlemmar upp för årets höstupptakt hemma hos Anders Andreasson. Senare på kvällen serverades det hemmagjord Pizza och familjens egenodlade tomater, jättegott. Vi började dock med ett möte där höstens kommande träffar bokades. Ordförande föreslog att vi skulle tillsätta en kommitté med uppgift att ta fram förslag till 20-års-jubiléet nästa år, lite olika aktiviteter tidsmässigt och prismässigt som vi kan jobba vidare med. Efter att ingen till att börja med ville ta på sig uppgiften så anmälde sig Hans S varpå Göran och Ulf också anmälde sig. Därefter blev det golf i trä-dgården, vilken vanns av Nisse följd av André och Lennart. Det var jämnt så det krävdes särspel för att skilja dem åt. Väl inne igen kastade vi dart medan Lennart och Per-erik ställde i ordning för ölprovning. Darten vanns av Micke följd av André och Anders A. Kvällens ölprovning bestod av tre öl från Eskilstuna ölkultur: Red Ale, 4,7%, Nelson Sauvin Single Hop Ale, 5,6% och Walter Kurtssons Tåbira, 5,2%. Populärast var Tåbiran.

 

Torsdagen den 13 juni mötte XX medlemmar upp för årets kamp på Japans minigolfbanan.

Solen sken och regnet öste från en klarblå himmel samtidigt som snön yrde i höststormen.

 

Torsdagen den 23 maj mötte 12 medlemmar upp för medlemsmöte på Veteranservice.

Egentligen skulle vi ha ägnat kvällen åt GoKart, men eftersom bara 4 anmält sig intresserade av att köra så bestämdes det snabb att ändra till medlemsmöte istället. Farträdslan slår till med åren. Anders och Anders hade ordnat en provning av Schneider TAPX Meine Sommerweisse, 5,4%, Brutal Brewing Summer edition, 4,5% och Mikkeller Kärlek Vår/Sommar, 5,5%. Mikkeller var populärast för kvällen. Medan de hällde upp i glasen kastade vi dart, vilket vanns av Mikael tätt fäljd av Ulf Sjögren och Anders Karlsson. I den vackra senvårskvällen var sedan Lennart mest framgångrik i att identifiera dryckerna A&A hällt upp i stopen. Michael och André var nästan lika framgånmgrika, men bara nästan. Kvällen fortsatte sedan med samvaron till efter skymningen fallit.


Torsdagen den 27 april mötte 11 medlemmar upp för ett annorlunda möte hemma hos Juho Välitalo.

Juha är hemmabryggare och under kvällen visade han hur han bryggde öl på riktigt. Normalt när de gör lite större satser så räknar han med att det tar 8 timmar, men denna kväll skulle det gå fortare. Han började med att sätta på en kastrull med 8 liter vatten för att göra vörten. Malten hade han blandat i en påse och humlen var i sina förpackningar. Till slut skulle det bli en lättare apa som skulle vara drickklar i strax innan skolavslutningen. Medan vattnet stod på värmning började vi testa 3 av hans tidigare bryggningar, och vi var väl överens om att resultatet var gott. Efter att ha sett halva hantverket, det blev ju sent och arbetsdag nästa dag sådroppade vi av en efter en när det började bli dags att humla vörten. En lärorik och trevlig kväll - ett stort tack till värden och till Joj som ordnade.


Onsdagen den 27 mars träffades 11 medlemmar på TDC för ölprovning och gemenskap.

Provningen hade Hans S och Joj ordnat och vi bjöds på Dugges golgata Bitter 4.0%, Pumpvikens Påsköl 5,8% och Sigtuna Dark Ester Ale 7,6. Smör och bröd samt ägg och sill förgyllde kvällen. Ölprovningen var André bäst på och Bosse vann Darten.


Torsdagen den 28 februari träffades 15 medlemmar på TDC för ölprovning och gemenskap.

Provningen hade Raimo och Göran ordnat och vi bjöds på Newcastle Brown Ale, 4,7%, D Carnegie & Co Porter, 5,5% och St Peter´s Cream Stout, 6,5%. Arne var duktigast på att identifiera vad som fanns i glasen.


Torsdagen den 31 januari mötte 14 medlemmmar upp för medlemsmöte hos Ulf på Veteranservice.

Efter Decemberklubbens aktiviteter med champagneprovning framfördes ett stort tack till arrangörerna. Vi hade också mycket att tala om. Ulf och André hade ordnat kvällens provning och som vanligt klarade vi andra av att kasta Darten medan de serverade. De bjöd på Störtbeker Bock-Bier, 6,5%, Wee Heavy, 6,5 % från Belhaven och Schneider Weisse, Tap 6, 8,2%, tre goda öl. Vid valet om kvällens öl blev det först dött lopp mellan Wee Heavy och Schneider Weisse, men efter att de som fördrog Bock-Bieren valt sitt andrahandsalternativ utsågs Wee Heavy till kvällens öl. Vid medlemsmötet hade det kommit in tips om ölmässor, bl a i Malmö och Göteborg. Vi enades om att om det verkar OK lockar Göteborg. Jan-Olof tog på sig att kolla mer till nästa möte. Då påsken ligger i månadsskiftet mars/april och mässan är den 12-13 april bestämde vi inte om något marsmöte, det blir ju tätt. Ölprovningen var Per Eriksson bäst på, följd av Göran och Lennart. Bozzen cup bestod denna gång av att försöka få in en leksaksbil i endera av två skålar. Att tangera skålarna gav också poäng. Bilen startades med en katapult från valfr höjd. Lennart var outstanding i denna gren följd av Anders K och Jan-Olof. I Darten har nog Arne börjat tjuvträna på fritiden, åtminstone verkar det så eftersom han vann tryggt denna kväll följd av Per E och Bo.


Lördagen den 5 januari kl 13 mötte medlemmar upp för den årliga galgbergspromenaden.

Som vanligt vid detta arrangemang var det massor med missförstånd och avanmälda kom medan de som tyckte vi kunde börja kl 13 dök upp kl 14 mm. Som vanligt efter julhelgen alltså. Göran K hade ordnat förtäring, vilken avnjöts i det vackra vädret. 4+ vindstilla och sol i januari - inte dåligt!!! Stort tack till Göran.


Den 22 november mötte 16 medlemmar upp för årsmöte på TDC,

vi saknade bara vår seniormedlem för att klubben skulle vara fulltalig. Med liv och lust kastade vi oss över årsmötesförhandlingarna, där verksamhetsberättelsen och kassaredovisningen samt revisorernas rapport föredrogs innan styrelsen beviljades ansvarsfrihet och alla omvaldes. Medlemsavgiften bestämdes för nittonde året i rad till 200:-. Mästare i Bozzen Cup blev Micke, Minigolfmästare blev Lennart som äve blev mästare i Darten. Göran utsågs till årets G-mästare - ett stort grattis till alla. Vi bestämde om kommande möten och ordförande tackade speciellt alla stora och små bidragsgivare som sponsrat klubben under året - vissa nämnda, men ingen glömd. Efter årsmötet gick merparten av oss undan och kastade Dart medan Micke och Per ställde i ordning för kvällens ölprovning. Denna afton fick vi prova tre öl från Thisted Bryghus; Hyllie, 5,0% (Fläderblom), Stenöl, 7,6% och Brown Ale, 6,5%, Brown Alen föll flest i smaken. Efter ölprovningen avslutade vi darten medan Per och Micke ställde ordning för en lättare måltid bestående av bröd, potatissallad och kallskuret från Pärsons. Med god stämning och högt ljud lät alla sig väl smaka i god samvaro. Årets första vinnare i Darten blev Arne, följd av Lennart och Per-Erik. Duktigast på att gissa på ölen var Per-Erik följd av Hans O.


Den 25 oktober klockan 16.30 mötte 14 medlemmar och tre medresenärer upp utanför Halmstads teater för ett studiebesök på Helsingborgs bryggeri.

Efter stopp vid korvmoj utanför Ängelholm kom vi fram till bryggeriet precis i tid. Utanför på gården väntade kvällens guide, som hälsade oss välkomna. Vi gick sedan in själva bryggeriet och tittade. Nytt, modernt och datoriserat - väldigt imponerande. Efter titten i bryggeriet fortsatte vi upp till deras guidningslokal där det var uppdukat för ölprovning. Vi var tredje gruppen denna dag! Innan provningen dukade Hans S m fl upp den medhavda matsäcken; bröd, oct och korvar. Väl till bords provade vi bryggeriets; Lager, Amber Ale, India Pale Ale, Vinter och Summer Ale, vi fick en skvätt Chillipeppar och avslutade med precis färdiga Porter. Vid handuppräckning befanns Portern vara den som föll flest i smaken. Röstningen var ovanligt jämn och flera andra sorter var också populära. Efter avslutad provning köptes lättöl och souvenirer innan bussen transporterade oss tillbaka till Halmstad.


Den 27 september möttes 13 medlemmar i Anders A:s garage.

Trots höstregn och motvind cyklade både Arne och Per E - imponerande - medan vi andra förlitade oss på fyrhjulingar med chaufför. Vädrets makter fick Anders A att överge tanken på trädgårdsgolf, så driftig som han är ändrades det till drivhusgolf, med tvenne banor tillverkade av Golvbolagets reklamationer - både sneda och vinda. Som alltid inledde vi med ett medlemsmöte där vi dryftade diverse ting, bl a det kommande årsmötet och att det finns någon plats kvar på resan till Helsingborg, om någon känner någon hågad. Efter ett förhållandevis kort möte förvisades majoriteten ut till golfen för att Bosse och  Hans O skulle kunna förbereda kvällens provning i lugn och ro. Det provades Piraten Pale Ale, 5,4% (Lundabryggeriet), Melleruds Vårpilsner, 4,8% (Spendrups) och Dortmunder Export, 5%, (DAB). När alla åter samlats så testades ölen. Tämligen unisont utsågs Piraten till höstkvällens favorit. När provningen avslutats togs dartpilarna fram och kvällens möte med darttavlan klarades av. Anders försvann av och till och när alla kastat sina dartpilar och sänkt sina puttar så dukades det fram hemmagjorda viltburgare med tillbehör, gott, gott, gott. Anders A donerade gurka, tomater och lök från egna odlingar medan Anders K donerat köttfärsen - från egenfält vilt - Ett stort tack till båda från oss alla. När alla var mätta och goda konstaterade ordförande att Göran varit duktigast på att beskriva ölen, tätt följd av Per-Erik och Nisse. I darten vann Per följd av Michael och Arne medan Raimo hade minst många slag på golfbanan.


Den 30 augusti samlades trenne förväntningsfulla medlemmar vid gamla golvbolagets lokaler för gemensam cykling till kvällens provning hemma hos Per-Erik i Trönninge.

Efter att ha väntat fem minuter på eventuella eftersläntare så cyklade vi, nu fyra, så sakteliga söderut. Efter några kilometrar så kom vi till modellflygklubben, där kvällens värd dukat upp för vätskekontroll i form av Tuborg grön, och den smakar ju bäst, vergang. Stärkta av vätskan äntrade vi åter cyklarna och trampade vidare mot den södra förorten, nu förstärkta med tre eftersläntare, och vips var vi framme vid järnvägsviadukten där Per utropade: Vätskepaus!!! Vi stannade och ur sin korg fiskade han upp små kylvätskor som innehöll Lejon, 5,9, från Åbro. Vi var inte nödbädda, det är ju en lång cykelväg och dagen var varm och solig. Upp på cyklarna och precis som planerat ankom vi till Per-Eriks hus i Trönninge i rätt tid, och med de som kört/åkt bil blev vi 14 medlemmar på träffen. Hans O hade varit i Köpenhamn tidigare i veckan och hittat en Liquorice Stout med lakritssmak från Bryhuset Svaneke. Han delade de två flaskorna på ett antal glas så att alla fick smaka. (Förvånandsvärt god (fulöl)). Sedan samlades vi vid bordet i uterummet och hade ett medlemsmöte där vi bestämde om de kommande två mötene, det hos Anders Andreasson och besöket på Helsingborgs bryggeri. Efrter mötet gick vi ut och kastade Dart medan Per-Erik och Lennart hällde upp för ölprovningen. Denna kväll provade vi Sundbyholm Ale, 5,6% och Torshälla dubbelbock, 7,6%, båda från Eskilstuna bryggeri, samt Willemoes Belgisk Ale, 7,0%. Vid handuppräckning befanns Torshälla vara den öl som flest gillade denna afton. Under tiden vi testade öl passade Lennart på att grilla, så när alla var klara serverade han grillad fläskkotlett med potatissallad, tomater och gurka. Som alltid delikat - ett stort tack från oss alla. Ölprovningen gissade Per E bäst tätt följd av Hans S och Göran K medan i darten sopade Göran K banan med oss med Anders A och Per-Erik som närmast följande pretendenter. När kvällen led mot sitt slut hade vi lite olika bråttom hem så vi cyklade i två grupper. Andra gruppen leddes av Per E som med säker hand styrde oss mot vätskekontroll vid minnesstenen till slaget vid Fyllebro - Inte bara ölkultur denna afton.


Den 28 juni, 12 juli,26 juli och den 9 augusti träffades lite olika många av medlemmarna på Fox&Anchor för en gemensam Pub-kväll.

De som kan och vill kommer varvid antalet deltagare bottnade med 3 den första kvällen och 10 den sista. Fox & Anchor kan man dock lita på och även i år var deras kylar och kranar fyllda med massor av provad och tidigare oprovad öl. Heder till dem.


Den 14 juni samlades vi vid Japans minigolfbana för årets upplaga av vandringspriset i golf.

Till skillnad från i fjol då vädret trislkades och stängde banan, så kunde vi i år genomföra golfen som planerat. Golfen vanns av Lennart, följd av Raimo och Hans S på delad andraplats och Alex sedan.


Efter golfen transporterade vi oss bort till Handikappbadet och dess grillplatser. Hasse S hade fixat engångsgrillar och var och en hade med sig eget grille. Mysigt. Dart med trasig pil som vanns av Anders K, följd av Arne och Joj - Grattis.


Den 31 maj samlades 15 medlemmar på Veteranservice för medlemsmöte med grilling och samvaro.

Som alltid började vi med ett medlemsmöte, där nästan hela höstens aktiviteter spikades. Lennart värmde grillen och därefter bröt vi upp för att gå in i angränsande lokal och kasta Dart samtidigt som Joj och Arne ställde iordning för kvällens ölprovning, vilken bestod av Helsingborgs lakrits Ale, 4,6%, Byaregårdens Veddige pilsner, 4,8% och Früh Kölsch, 4,8%. Vid provningen fann vi alla goda om än vissa lite tunna och vid handuppräckningen hade Helsingsborgs fallit flest i smaken. Därefter blev det paus igen för deltävling i Bozzen Cup, vilket denna gång bestod av en variant av kubb. Bäst i darten blev Anders Andreasson, följd av Raimo och Per-Erik. I Bozzen Cup vann Micke denna gren följd av Anders K och Göran K. Sedan var Lennart klar med korv och sauer kraut, vilket var lika uppskattat som alltid. Innan vi gick hem avslöjades att Alex varit duktigast att gissa ölen följd av Anders A och Micke.


Den 26 april möttes 14 medlemmar i Veteranservice nya fina lokaler,

på Furuviksringen 2 i närheten av Vallås för Dart, ölprovning och samvaro. Efter en inledande husesyn i den nya stora lokalerna hade vi som vanligt ett medelmsmöte, där ordförande efter att ha hälsat alla välkomna gick igenom förra mötets protokoll. Eftersom vi bestämt det mesta vid förra mötet så kunde vi snabbt avsluta förhandlingarna och övergå till att kasta pilarna i Darten medan Anders A och Ulf ställde i ordning för kvällens ölprovning. När alla pilar var kastade provade vi Ctrl+Alt+Delete, 4,5%, Indian Pale Ale, 5,3% och Hop Yard IPA 7,3 %, alla från Nils Oscars bryggeri. Efter handuppräckning befanns Hop Yard IPA vara den öl som flest tyckte var godast i bland kvällen urval. Det var Hans S som, tätt följd av Göran K och Anders K, var duktigast på att identifiera vad som serverades. Hans S hade en lyckokväll och fick bäst resultat även i Darten, där han följdes av Lennart och Göran. Efter ytterligare lite samvaro konstaterade vi att kvällen var långt liden och var och en åkte hem till sig.


Den 29 mars mötte 13 medlemmar upp på TDC

för medlemsmöte med ölprovning som Hasse S och Göran K höll i. I ordförandes frånvaro höll Arne i medlemsmötet där vi snabbt enades om kommande aktiviteter och önskade ordförande god bättring så att han vid nästa möte åter kunde höja glaset tillsammans med ossMöte som varit:


Den 29 mars mötte 13 medlemmar upp på TDC

för medlemsmöte med ölprovning som Hasse S och Göran K höll i. I ordförandes frånvaro höll Arne i medlemsmötet där vi snabbt enades om kommande aktiviteter och önskade ordförande god bättring så att han vid nästa möte åter kunde höja glaset tillsammans med oss. Efter ett ovanligt kort möte skickades provningsarrangörerna ut att inleda kvällens Dart, så att de var klara och kunde förbereda provningen medan vi andra försökte träffa tavlans bulls eye. Det visade sig senare att populäraste träffen var trippel-ettan. När sista pilen var kastad och poängen räknad var också ölen upphälld och vi gav oss i kast med provningen. De bjöd på St Eriks IPA 5,3%, Sierra Nevadas Torpedo Extra IPA 7,2% och Slottskällans Mohawk Extra IPA 7,5%. Alla ölen var drickbara, om än lite bäska, och efter handuppräckning utsågs St Eriks IPA vara den som flest tyckte vara bäst. Bland protokollen var det Ulf S som prickade flest rätt avseende ölen, tätt följd av Arne och Alex. I Darten var det Lennart som var framgångsrikast tätt följd av Uffe.


Den 1 mars mötte 14 medlemmar och 5 andra intresserade upp vid Halmstad teater för bussfärd till Göteborg och Ocean-bryggeriet.

På vars och ens plats i bussen väntade en påse från Pärssons med godsaker som färdkost - Ett stort tack till Pärssons och Lindgrens Optik. Väl i Göteborg hittade vår chaufför utan problem till Ocean-bryggeriet som fanns i Lyckholms gamla lokaler (Det bryggeriet lades ned 1976). Prick halv sju, som överenskommits, öppnades dörrarna och Peter Andersson hälsade oss välkomna in. Innanför dörrarna fanns glas med Ocean 12 Plato Lager i lagom provmängd. Peter hälsade oss välkomna, presenterade innehållet i glaset varefter vi påbörjade studiebesöket i bryggeriet. Det är ju ett litet bryggeri som verkar på en lokal marknad, så avstånden mellan de olika delarna i processen är överblickabar. En stor del av utrustningen kom tydligen från Jämtlands bryggeri. Efter att vi sett tankar, kärl, filter och buteljerare fick vi en skvätt Ocean Indian Pale Ale och förflyttade oss in i Puben (föredragslokal på bryggeri) där det väntade lite tilltugg. Peter fortsatte med sin presentation och ölen vi provsmakade blev mörkare och mörkare - Vad är det med Göteborg och Porter? - men Porter kan Ocean, och deras julöl tillhör också de bättre. Enligt Peter säljer de via restauranger och deras filosofi är att ölen ska vara god till mat. Vill man ha hem någon flaska så får man åka upp till Göteborg för att köpa den, i Halmstad finns den inte fn.

Besöket avslutades med att ordförande överlämnade ett diplom från Halmstad Beer Club till Ocean-bryggeriet.


Den 26 januari mötte 15 medlemmar upp på TDC

för ett vanligt medlemsmöte med en ölprovning som Arne och Nisse fixat. Vi testade Estrella, 4,8%, Blå Chimay, 9%, och Weihenstephaner, Hefe Weissbier, 5,4%. Chimayen föll flest i smaken, och Per Eriksson var duktigast att gissa på ölen tätt följd av Hans S och Göran. Kvällens dart vanns av Per-Erik tätt följd av Göran och Raimo. Raimo har ersatt Hans B vid stop nr 4 och detta var hans första möte som medlem - hjärtligt välkommen. Hans B har blivit seniormedlem med stop nr 104. Kvällens tredje evenemang var årets första deltävling i Bozzen Cup. Grenen var precitionslandning med slangbelle-katapultade leksaksflygplan. Bäst fingertoppskänsla hade Hans O följd av Anders A och Raimo.


Den 7 januari kl 13 mötte nästan alla medlemmar upp för den årliga Galgbergspromenaden.

Efter att det hade regnat och blåst hela förmiddagen så blev det uppehåll lagom till vi skulle träffas. Så vi möttes på vanliga stället och påbörjade promenaden genom att snedda över mot I16. När vi nått dit blev det paus vid stormfälld stubbe som hamnat på plats igen efter att man sågat stammen i bitar; ett perfekt bord. Där serverades Öl och jägmästare till dem som inte körde. Efter pausen sneddade vi över gipen och upp för backen vi pistolskyttebanan för att komma på 5 kilometraren vid passet mot F14. Efter några hundra meter på stigen var det dags för nästa paus, Anders A hade med sig både soppa och ostfrallor till alla och öl till icke bilförare, gott gotti gott gott. Väl förplägnade genade vi sedan genom skogen mot sjukhuset och vid bänkarna med utsikt mot hamnen serverade Micke hemmagjord choklad, med rom för icke bilförare. Efter ett par timmars promenad styrdes sedan kosan hemmåt igen, mätta, men inte så motionerade.


Calvadosprovning lördag den 10 december på TDC

Aktivitet: Provning av Calvados, som Anders K och Nisse håller i, gemensamt V75-spel, lite tilltugg

Pengar o sånt: 300 kr + egen dryck till mat o d.


Årsmöte den 17 november mötte 13 medlemmar upp på TDC.

Efter att ordförande hälsat alla välkomna och vi klarat av att behandla det gångna året var det dags att välja styrelse och då Ulf Sjögren ställde sin plats som sekreterare till förfogande om intresserad fanns valdes Per-Erik Alexandersson till sekreterare, övriga styrelsen omvaldes. Därefter utsågs Anders Andreasson till årets G-mästare (grattis!!!), vinnare av Bozzen Cup blev Bosse, Minigolfmästare blev Per-Erik och Dartmästare blev Göran Karlsson, Grattis. grattis och grattis. Hans Bengtsson har meddelat att han var medlem i klubben samtidigt som någon annan kunde få hans plats. Årsmötet beslöt gå hans vilja tillmötes genom att göra Hans Bengtsson till seniormedlem med stop 104; vilken betalar halv årsavgift, varvid stop nummer 4 blev ledigt för en ny medlem. Tre intressenter fanns och styrelsen hade, efter att ha bedömt dem alla lämpliga, inte kunnat enas om en kandidat varför årsmötet fick ta ställning till de två förslagen sluten omröstning eller lottdragning. Valet föll på lottdragning, varefter de tre namnen skrevs på vars en lott, det tre lotterna lades i en röd keps vilken bars fram till ordförande för själva dragningen. Raimo stod det på första lotten, varför han erbjuds den lediga platsen. En tvåa och en trea drogs också, för att kontrollera att vi inte drabbats av manipulation av lottsedlarna.


När årsmötet klarats av fortsatte vi med Dart under tiden som Per-Erik och Mikael ställde i ordning för kvällens ölprovning i vilken vi provade: Saison Dupont, 6,5%, Meantime London, 4,0% och Old Tom, 8,5%. Efter omröstning befanns Meantime London Yakima red Ale vara den som gillades bäst denna kväll. Göran var den som hade bäst koll på ölen denna kväll -grattis, medan Darten vanns av en förkyld Ulf (prosit) tätt följd av Joj och Nisse. Innan kvällen var till ända hann vi också att avnjuta danska smörebrö, som Joj hade beställt och haft med sig - alltid lika delikat.