we-2013

Halmstad Beer Club

År 2013 - 2014

Information till medlemmarna om verksamhetsåren 2013 och 2014


Whiskyprovning - ej Skotsk, lördagen den 13 december på TDC


Torsdagen den 26 november mötte alla medlemmar utom seniormedlemmen upp på TDC för årets årsmöte. Som vanligt startade vi med årsmötet och efter omval av styrelsen trots ett gigantiskt minus i räkenskaperna - om främst berodde på att klubben stöttade 20-årsjubiléet firande i Krakow med 15000 - så kom vi till mästarutnämningen där Bo Nilsson utsågs som G-mästare för sin höga närvaro och sitt brinnande engagemang som är så självklart att man nästan glömmer bort allt arbete och tid han lägger ner på klubben. De övriga vandringspriserna fördelades enligt följande: Bozzen Cup vanns av Michael Lundkvist, Minigolfen av Göran Karlsson och Hans Olsson blev Dartmästare verksamhetsåret 2013/2014. Innan vi avslutade mötet hann vi också med att bestämma de närmast kommande mötena. Därefter gick vi för att ägna oss åt Dart medan Öl hälldes upp i glasen för kvällens provning. Vi provade Falkon Julöl, 5,2%, Visby Julbrygd, 6,0% och Piston Head Christmas Carol, 5,6%. Visby Julbrygd föll flest i smaken denna kväll. Efter provningen dukades det fram smörbröd som Joj fixat med sig, mums. Efter ytterligare samvaro blev det dags att summera dagens aktiviteter och bäst på att gissa vad vi provsmakade vad Raimo, följd av Hans O och Per medan Årets första deltävling i Dart vanns av Raimo följd av Michael och Nils-Johan - Grattis.

 

Torsdagen den 31 oktober träffades vi på Veteranservice för ett vanligt medlemsmöte.

15 medlemmar deltog. Dagens ölprovare var Bo och Nils-Johan- Ölen som provades var Cape Brewing Co Sydafrika, 5,1%, Merlin mörk lager Tjeckien, 4,7%, Gambrinus Tjeckien, 4,0% och Fullers Honey Dew, 5,0% från England. Merlin blev kvällens bästa öl. Mångs var lite sugna, så flera bjöd på ölkorv, ingen nämnd och ingen glömd, men tack. Som vanligt kastad vi pil och framgångsrikast i Darten var Joj följd av Raimon och Lennart, Grattis. Framgångsrikast på att känna igen ölen var Per Eriksson följd av Anders Karlsson och André Bunga. I samband med mötet diskuterade vi 20-årsjubileet och flertalet röster föll på en resa till Krakow. Kommittén tar fram förslag på resa i april och i september.

 

Torsdagen den 26 september mötte 13 medlemmar upp för medlemsmöte på Veteranservice.

Kvällens ölprovning hade Falkenbergskt tema och bestod av Pripps Blå, 5,0% och Folkareds minibryggeris Wild Boar Mild Ale, 4,8% och Folka Red Pale Ale, 6,1%. Folka Red föll flest i smaken. Vi hade även Dart.

 

Torsdagen den 29 augusti mötte 15 medlemmar upp för årets höstupptakt hemma hos Anders Andreasson.

Senare på kvällen serverades det hemmagjord Pizza och familjens egenodlade tomater, jättegott. Vi började dock med ett möte där höstens kommande träffar bokades. Ordförande föreslog att vi skulle tillsätta en kommitté med uppgift att ta fram förslag till 20-års-jubiléet nästa år, lite olika aktiviteter tidsmässigt och prismässigt som vi kan jobba vidare med. Efter att ingen till att börja med ville ta på sig uppgiften så anmälde sig Hans S varpå Göran och Ulf också anmälde sig. Därefter blev det golf i trä-dgården, vilken vanns av Nisse följd av André och Lennart. Det var jämnt så det krävdes särspel för att skilja dem åt. Väl inne igen kastade vi dart medan Lennart och Per-erik ställde i ordning för ölprovning. Darten vanns av Micke följd av André och Anders A. Kvällens ölprovning bestod av tre öl från Eskilstuna ölkultur: Red Ale, 4,7%, Nelson Sauvin Single Hop Ale, 5,6% och Walter Kurtssons Tåbira, 5,2%. Populärast var Tåbiran.

 

Torsdagen den 13 juni mötte XX medlemmar upp för årets kamp på Japans minigolfbanan.

Solen sken och regnet öste från en klarblå himmel samtidigt som snön yrde i höststormen.

 

Torsdagen den 23 maj mötte 12 medlemmar upp för medlemsmöte på Veteranservice.

Egentligen skulle vi ha ägnat kvällen åt GoKart, men eftersom bara 4 anmält sig intresserade av att köra så bestämdes det snabb att ändra till medlemsmöte istället. Farträdslan slår till med åren. Anders och Anders hade ordnat en provning av Schneider TAPX Meine Sommerweisse, 5,4%, Brutal Brewing Summer edition, 4,5% och Mikkeller Kärlek Vår/Sommar, 5,5%. Mikkeller var populärast för kvällen. Medan de hällde upp i glasen kastade vi dart, vilket vanns av Mikael tätt fäljd av Ulf Sjögren och Anders Karlsson. I den vackra senvårskvällen var sedan Lennart mest framgångrik i att identifiera dryckerna A&A hällt upp i stopen. Michael och André var nästan lika framgånmgrika, men bara nästan. Kvällen fortsatte sedan med samvaron till efter skymningen fallit.


Torsdagen den 27 april mötte 11 medlemmar upp för ett annorlunda möte hemma hos Juho Välitalo.

Juha är hemmabryggare och under kvällen visade han hur han bryggde öl på riktigt. Normalt när de gör lite större satser så räknar han med att det tar 8 timmar, men denna kväll skulle det gå fortare. Han började med att sätta på en kastrull med 8 liter vatten för att göra vörten. Malten hade han blandat i en påse och humlen var i sina förpackningar. Till slut skulle det bli en lättare apa som skulle vara drickklar i strax innan skolavslutningen. Medan vattnet stod på värmning började vi testa 3 av hans tidigare bryggningar, och vi var väl överens om att resultatet var gott. Efter att ha sett halva hantverket, det blev ju sent och arbetsdag nästa dag sådroppade vi av en efter en när det började bli dags att humla vörten. En lärorik och trevlig kväll - ett stort tack till värden och till Joj som ordnade.

 

Onsdagen den 27 mars träffades 11 medlemmar på TDC för ölprovning och gemenskap.

Provningen hade Hans S och Joj ordnat och vi bjöds på Dugges golgata Bitter 4.0%, Pumpvikens Påsköl 5,8% och Sigtuna Dark Ester Ale 7,6. Smör och bröd samt ägg och sill förgyllde kvällen. Ölprovningen var André bäst på och Bosse vann Darten.


Torsdagen den 28 februari träffades 15 medlemmar på TDC för ölprovning och gemenskap.

Provningen hade Raimo och Göran ordnat och vi bjöds på Newcastle Brown Ale, 4,7%, D Carnegie & Co Porter, 5,5% och St Peter´s Cream Stout, 6,5%. Arne var duktigast på att identifiera vad som fanns i glasen.


Torsdagen den 31 januari mötte 14 medlemmmar upp för medlemsmöte hos Ulf på Veteranservice.

Efter Decemberklubbens aktiviteter med champagneprovning framfördes ett stort tack till arrangörerna. Vi hade också mycket att tala om. Ulf och André hade ordnat kvällens provning och som vanligt klarade vi andra av att kasta Darten medan de serverade. De bjöd på Störtbeker Bock-Bier, 6,5%, Wee Heavy, 6,5 % från Belhaven och Schneider Weisse, Tap 6, 8,2%, tre goda öl. Vid valet om kvällens öl blev det först dött lopp mellan Wee Heavy och Schneider Weisse, men efter att de som fördrog Bock-Bieren valt sitt andrahandsalternativ utsågs Wee Heavy till kvällens öl. Vid medlemsmötet hade det kommit in tips om ölmässor, bl a i Malmö och Göteborg. Vi enades om att om det verkar OK lockar Göteborg. Jan-Olof tog på sig att kolla mer till nästa möte. Då påsken ligger i månadsskiftet mars/april och mässan är den 12-13 april bestämde vi inte om något marsmöte, det blir ju tätt. Ölprovningen var Per Eriksson bäst på, följd av Göran och Lennart. Bozzen cup bestod denna gång av att försöka få in en leksaksbil i endera av två skålar. Att tangera skålarna gav också poäng. Bilen startades med en katapult från valfr höjd. Lennart var outstanding i denna gren följd av Anders K och Jan-Olof. I Darten har nog Arne börjat tjuvträna på fritiden, åtminstone verkar det så eftersom han vann tryggt denna kväll följd av Per E och Bo.


Lördagen den 5 januari kl 13 mötte medlemmar upp för den årliga galgbergspromenaden.

Som vanligt vid detta arrangemang var det massor med missförstånd och avanmälda kom medan de som tyckte vi kunde börja kl 13 dök upp kl 14 mm. Som vanligt efter julhelgen alltså. Göran K hade ordnat förtäring, vilken avnjöts i det vackra vädret. 4+ vindstilla och sol i januari - inte dåligt!!! Stort tack till Göran.


Den 22 november mötte 16 medlemmar upp för årsmöte på TDC,

vi saknade bara vår seniormedlem för att klubben skulle vara fulltalig. Med liv och lust kastade vi oss över årsmötesförhandlingarna, där verksamhetsberättelsen och kassaredovisningen samt revisorernas rapport föredrogs innan styrelsen beviljades ansvarsfrihet och alla omvaldes. Medlemsavgiften bestämdes för nittonde året i rad till 200:-. Mästare i Bozzen Cup blev Micke, Minigolfmästare blev Lennart som äve blev mästare i Darten. Göran utsågs till årets G-mästare - ett stort grattis till alla. Vi bestämde om kommande möten och ordförande tackade speciellt alla stora och små bidragsgivare som sponsrat klubben under året - vissa nämnda, men ingen glömd. Efter årsmötet gick merparten av oss undan och kastade Dart medan Micke och Per ställde i ordning för kvällens ölprovning. Denna afton fick vi prova tre öl från Thisted Bryghus; Hyllie, 5,0% (Fläderblom), Stenöl, 7,6% och Brown Ale, 6,5%, Brown Alen föll flest i smaken. Efter ölprovningen avslutade vi darten medan Per och Micke ställde ordning för en lättare måltid bestående av bröd, potatissallad och kallskuret från Pärsons. Med god stämning och högt ljud lät alla sig väl smaka i god samvaro. Årets första vinnare i Darten blev Arne, följd av Lennart och Per-Erik. Duktigast på att gissa på ölen var Per-Erik följd av Hans O.