we-medlemsinfo

Halmstad Beer Club

Aktuell Information

2017-2018

Kommande möte:

 

Resebokning inför Berlin: torsdagen 12 maj kl 18.45 öppet från 17

Plats:  Hemma hos Jan-Olof Johansson

Aktivitet: Var och en beställer in flygbiljett. Joj tar hem smörebröd

Pengar o sånt: Självkostnad


Mötet efter nästa:

Möte torsdagen 26 maj kl 18.45

Plats: Andreassons veranda

Aktivitet: Ölprovning, samvaro och Dart. Ölprovare: Nisse och Anders A - Anders A fixar något lätt att äta, t ex grillkorv

Pengar o sånt: 100 kronor + bytesöl


Mötet efter nästa:

Möte torsdagen 16 juni kl 18.45

Plats: Japan

Aktivitet: Minigolf och grillning

Pengar o sånt: Självkostnad


Mötet efter nästa:

Sommarpubar torsdag 30, 14 och 28 juli samt 11 augusti kl 18.45

Plats: Dublineers

Aktivitet: Pubkväll

Pengar o sånt: Självkostnad


Mötet efter nästa:

Möte torsdagen 25 augusti kl 18.45 - sista anmälningsdag den 18/8

Plats: Skogsvandring på Boris ställe uppåt Torup

Aktivitet: skogspromenad. Arne och Ulf fixar grillning. Karlsson, A, fixar grillning.

Pengar o sånt: 40 kronor + bytesöl ?

Mötet efter nästa:


Möte torsdagen 8 september - söndag 11 september - Resa till Berlin

Plats: ToR Berlin

Aktivitet: Sightseeng med guide i staden och besök på lokala bryggerier.

Pengar o sånt: Självkostnad


Möte torsdagen 29 september kl 18.45

Plats: Veteranservice

Aktivitet: Samvaro, dart och ölprovning som Hans S och Göran ordnar.

Pengar o sånt: 40 kronor + bytesöl


Föregående möten


Medlemsmöte torsdagen 28 april kl 18.45 på Veteranservice

Denna torsdag hade alla medlemmar utom senioren mött upp för medlemsmöte. Som vanligt inledde vi med att ordförande hälsade alla välkomna. Till att börja med avhandlades om frågan om på vilken bana minigolfmästerskapet skulle avgöras. Förslagen stod mellan Punch och Japan och vid en första omröstning föll valet på Punch, men efter ytterligare diskuterande beslutades att vi som vanligt skulle träffas på Japan för minigolf och grillning. Därefter samlades det in 100:- till tröjor vi skulle få. Bo fick pengarna i näven, förutom de som swichades. Datum för medlemsmöte i maj, augusti och september spikades, liksom sommarpubarna. Hasse S informerade om Berlin-resan och vi bestämde att mötas hos Joj för att beställa flygbiljetter samtidigt. Efter mötet gick vi ut i verkstaden för kvällens Dart medan det ordnades med ölprovning. Kvällens öl var Irish Red Ale, 5,5% från Skälderviken, Softly Softly Red Ale, 6,66% från Lervik och Indian Pale Ale f7,(% från Mikkeller. Mikkeller föll flest i smaken. Arne var bäst på att gissa på ölen förljd av Anders A och Hans S. Darten vanns av Göran K följd av Per-Erik och Raimo.


Medlemsmöte torsdagen 31 mars kl 18.45 på Veteranservice

Så här i slutet på årets första vårmånad var det 13 medlemmar som möttes på Veteranservice för ölprovning, Dart, samvaro och Krönlein Cup. Vid medlemsmötet bestämde vi att vi ska träffas  på Veteranservice den 28 april och den 26 maj att årets minigolftävling ska ske på Punch den 16 juni och att resan till Berlin blir den 8 september (4 dagar). Efter mötet gick de flest av oss ut och kastade Dart medan Micke och Anders? ställde i ordning för kvällens provning. Vi fick prova the Holley, Organic Blonde Ale, 4,8%, Råå, Pale Ale, 5,0% och Brygghuset Finns American Pale Ale, 5,2%. Brygghuset Finns American Pale Ale föll flest på läppen och valdes till kvällens öl. Därefter samlades vi i entrén för att kasta ankare, vilket var kvällens deltävling i Krönlein Cup. Vid prisutdelningen visade det sig att Hans S varit duktigast på att gissa på ölen följd av Hans O och Anders Karlsson. Deltävlingen i Krönleins Cup vanns av Raimo följd av André och Per-Erik. Darten vanns av Anders Andreasson följd av Hans S och Lennart.


Medlemsmöte torsdagen 25 februari kl 18.45 på Dubliners

En trevligt arrangerad ölprovning av Dubliners, vi bjöds på Chimay röd trappist öl ihop med deras hemgjorda korv, La Gunita ale ihop med Irländsk rökost och S:t Peters lager ihop med chili kryddade och i vitvin inkokta blåmusslor.

 

Möte torsdagen 28 januari kl 18.45 på Veteranservice

14 medlemmar mötte upp i vintermörkret för medlemsmöte med provning dart och samvaro- Vid mötet diskuterades en helgresa till Berlin framåt hösten och intresset var stort nog för att Hans S ska kunna jabba vidare med frågan. Vi bestämde också att vi skulle åka till Malmö Öl och Whiskyfestival i början på april. Därefter bjöd Bosse och Anders K på en provning av Herman Hedning, 4,7%, Wheat, 6,0% och Adelsö (white heat), 6,0%. Bäst på att gissa ölen var Arne följd av Per-Erik och Per Eriksson. Under kvällen gjorde vi också upp i Dart och där vann Anders K följd av André och Lennart.


Galgbergspromenaden den 9 januari klockan 13.00

Per-Erik togs oss ut på promenad på ett snötäckt Galjberg, för att klara strapatserna på berget hade guiden Per-Erik ordnat med både matdepå (Gulaschsoppa & frallor) och flera vätskedepåer. Efter promenaden summerades hälsotillståndet som visade sig vara mycket gott, inga frostskador, inga tomma magar och inga problem med vätskebalansen, bara leenden.


Årsmötet torsdagen den 19 november kl 18.45 på TDC

14 medlemmar mötte upp på TDC för årsmötet. Joj och Arne hade jobbat hårt innan för att ha allt klart till när vi andra dök upp. Under de sedvanliga årsmötesföhandlingarna godkändes styrelsens arbete under året och samma med räkenskaperna. Vid val av styrelse till nästa år hade Per-Erik avböjt att bli omvald så i hans ställe som sekreterare valdes Anders Karlsson. Till segrare i de olika vandringsprisen utsågs G-Mästare - Per-Erik Alexandersson, Krönleins Cup-mästare Jan-Olof Johansson, Minigolfmästare - Göran Karlsson och Dartmästare Lennart Olsson. Anders Karlsson fick vandringspriset i Bozzen Cup att behålla eftersom han hade flest inteckningar. Efter årsmötesförhandlingarna blev det dags för årets första deltävling i Dart, vilken vanns av Joj tätt följd av Anders K och Micke. Så blev det dags för verksamhetsårets första ölprovning till vilken Joj och Arne importerat öl från ett danskt bryggeri som heter Syndikatet. Vi provade Borgmesteren, en dristig Dubbelbock, 7,2%, Direktören Ale, 8,5% och Imperial Vanilla Coffee Porter, 9,5% från Ugly Duck brewery co. Sedan avslutades mötet med att vi åt Pic´n´gos Malte, drack öl och umgicks resten av kvällen.


Höstupptakt torsdagen den 1 oktober kl 18.45 på Veteranservice

15 medlemmar mötte upp på Veteranservice för höstens andra medlemsmöte. Som vanligt inledde vi med mötesdelen, där kommande planering bekräftades varefter ordförande tog upp några ordningsfrågor inför det kommande årsmötet och vi enades om att livet efter årsmötete planeras på årsmötet. Sedan drog vi in i förrådet för att kasta dart medan Ulf och Raimo ställde i ordning inför kvällens provning.  Ulf och Raimo anslöt och kastade sina pilar varefter vi gick in och provade Löwenbeåu Oktoberfestbier, 6,1%, Yeti, 9,5% och Grebbestads Ostronporter, 5,8%. Yeti valdes till kvällens öl- Efter ytterligare samvaro summerades först ölprovningen, där Göran varit bäst på att pricka vad som serverats, följd av Bosse och Per-Erik. I darten samlade Göran flest poäng, följd av Arne och Uffe.


Höstupptakt torsdagen den 1 oktober kl 18.45 på Veteranservice

13 medlemmar mötte upp på Veteranservice för höstens andra medlemsmöte. Bosse hade bråttom så programmet blev ändrat och vi började med Dart och Bozzen/Krönleins Cup (Nytt namn) I darten hade Lennart mest tur tätt följd av Raimo och Joj. Krönleins Cups deltävling bestod i att medels slangbella förpassa en kastanj till en låda. Efter att vi första försöket alla missyckats (utom Göran) så ändrades reglerna. Med de nya reglerna och ett antal särskjutningar stod till slut Joj som segrare, följd av Arne och Lennart. Därefter åkte Bosse hem och vi andra övergick till att prova öl. Kvällens provning bestod av Grebbestads IPL (Indian Pale Lager), 6,0%, Nils Oscars God Lager, 5,3% och Celebrator Dubbelbock, 6,7%. Kvällens öl blev God Lager och bäst på att pricka innehållet i glaset var Raimo följd av Göran och Arne. Slutligen, nöjda och glada samt lagom otörstiga avslutade v i kvällen med medlemsmötet där vi bestämde att Göran ska fortsätta kolla om vi kan ha en provning med det nya bryggeriet i Arosfortets lokaler, eventuellt tillsammans med en aktivitet, t ex golf.


Höstupptakt torsdagen den 27 augusti kl 18.45 hemma hos Anders Andreasson

13 medlemmar mötta upp för höstens första möte med grillning mm hemma hos Anders Andreasson. Kvällen startade med att vi hade ett medlemsmöte där vi började med att konstatera att sommarpubarna inte varit välbesökta och att flera av dem kom ingen eller bara en därefter bestämde att Nästa träff blir på Veteranservice den 1 oktober och till dess ak Göran ha kollat av om vi kan ha en träff på Arosfortet den 22 oktober - vad som ingår och vad det kostar. Årsmötet kommer avhållas på TDC den 19 november med sedvanlig pompa och så ajournerade vi oss tillfälligt under vilken tid det bestämdes att årets decemberklubb kommer mötas på TDC den 12 december. Tydligen har Göran och Raimo tagit på sig att ordna något. Efter mötet gick vi ut bakom Garaget och synade årets trädgårdsgolfbana. I år hade Anders byggt en fyra-hålsbana och efter en del särspel toppades resultatlistan av Nisse, tätt följd av Micke och Hans S. Tilläggas kan att Per var den enda som spikade en av banorna, duktigt! Efter golfen skyndade vi oss in för att klara av Darten, vilken vanns av Lennart, följd av Nisse och Anders A. DSå var det dags att åter sätta sig till bords för kvällens provning, där Anders A och Göran bjöd på Poppels IPA, 6,5%, St Eriks IPA, 5,3% och Thanks For Nothing, 6,5%. St Eriks IPA valdes till kvällens öl. Hans S var klart duktigast att klura ut vilka öl det var och därefter kom Arne och Nisse. Efter prövningen dukades upp till mat. Anders A och Göran? hade grillat hamburgare vilket serverades med gående bord. Var och en tog sålunda en tallrik, lade på ett hamburgerbröd vilket man efter behag kunde fylla med grönsaker, dressing och kött. Mycket gott och närande. Därefter återstod bara samvaro och minnen från sommaren som snart gått.


Golf och Grillkväll torsdagen den 11 juni kl 18.45 på Japan-Östra stranden

10 medlemmar slöt upp för medlemsmöte på Japans minigolfbana. Minigolfen vanns av Göran följd av Anders K och Per-Erik. Kvällens Dart vanns av Per-Eriuk tätt fäljd av Lennart och Anders A.


Medlemsmöte torsdagen den 28 maj kl 18.45 på TDC

10 medlemmar slöt upp för medlemsmöte på TDC för samvaro, Dart och ölprovning. Vid mötet bestämde vi om minigolfmästerskapet den 11 juni och om höstens uppstartsmöte den 27 augusti hemma hos Anders A, där Anders A och Göran håller i ölprovningen. Anders A tänder grillen. Vid kvällens Dart van Bosse följd av Arne och Hans S medan Arne gissade ölen bäst följd av Raimo och Göran.


Göteborgs Beer & Whiskyfestival lördagen den 25 april på Svenska Mässan

 

Vi var 18 stycken taggade bussresenärer som mötte upp vid Folkets hus Halmstad kl 09:30. Elva var medlemmar i Halmstad Beer Club. När bussen kommit halvvägs så kom Bosse med lite hjärnskrynkling och längsta strået i denna drog  Kristian Hafsskär tätt följd av Mikael Jonestrand, de och flera med dem fick del av prisbordet.

Mässan visade sig vara en trevlig tillställning med många intressanta utställare av såväl öl som Whisky av både kända stora o nya mindre leverantörer. Ett av de bättre arrangemangen vi besökt av den här digniteten. Svårt plocka ut någon enstaka favorit från mässan men det var ovanligt hög kvalitet totalt på provsmakningarna.

Klockan 16;15 så vände så bussen hemåt enligt planeringen och nya utlottningar av såväl köpta som skänkta tröjor och öl tillbehör lottades ut.


Medlemsmöte torsdagen den 23 april kl 18.45 på TDC

Medlemmar slöt upp för medlemsmöte på TDC. På programmet stod utslagstävling för vem som kommer få behålla vandringspriset i bozzen cup, ölprovning, dart och samvaro.  Som vanligt klarade vi av kasten i darten medan provarna hällde upp ölen för provningen. Denna kväll serverades det Danich Metal Imperial Stout, 10,0%, El Conquistador Session IPA, 4,5% och Brooklyn Black Chocolate Stout, 10,0%. Tre mycket goda öl som Raimo var duktigast att känna styrakn på, tätt följd av Nisse och Göran. Darten vanns denna kväll av Hans O, följd av Hans S.


Medlemsmöte torsdagen den 26 mars kl 18.45 på TDC

13 medlemmar slöt upp på TDC för att delta i kvällens medlemsmöte. Kvällens provning stod Hans O och André för och de hade fått hjälp av Systembolagets experter att plocka fram en provning med inriktning på jäsningens/jästens betydelse för smaken i slutresultatet. Första ölen var Pilsner Urquell, 4,4%, där Diacetyltoner kommer från jäsningen. Diacetylen ger ölen den doft av smörkola som är typisk för tjeckisk pilsner. Provningen fortsatte med Franziskaner Hefe-Weissbier, 5,0%, däe jäsningen bidrar med estrar och fenole. Estrarna ger en fruktiga aromer t. ex banan, jordgubb eller aprikos. Fenoler ger karaktär av kryddnejlika som är typisk för många veteöl. Slutligen prövades Hanssens Oude Gueuze, 6,0%, en spontanjäst öl från Belgien.  Först sätter Sacceromyces igång och seda lactobaciller och pediokocker och slutligen brettanomyces. Allt är luftburet. Saccharomyces sätter minimal prägel medan Bretton ger toner av stall och äpple medan lcto och pediokocker ger en distinkt syra.


Medlemsmöte torsdagen den 26 februari kl 18.45 på Veteranservice

13 medlemmar slöt upp för kvällens medlemsmöte. På programmet stod samvaro, ölprovning och Dart. Vi började dock med ett medlemsmöte där vi behandlade kommande medlemsmötet och besöket till ölmässan i Göteborg. Vi ändrade reglerna för bytesölen från 1 L Stöl till minst 75 Cl förutsatt att kostnaden är minst 40 kronor. Kväälens provning hade Hans S och  ordnat och de bjöd på Transatlantic Belgian Red Strong Ale, 7,5%, som var resultatet av ett samarbete mellan St Eriks och Samuel Adams, High Node Brew, 7,2% från Höganäs bryggeri och Rådanäs Porter, 5,6%. När aftonen summerades visade det sig att bäst på att gissa om ölen var Lennart tätt följd av André och Raimo. Mest tur i Darten hade Ulf Sjögren följd av Lennart och Anders Karlsson


Galgbergspromenad den 21 februari kl 13.00 på Galgberget

Ett antal medlemmar slöt upp för årets promenad. Bosse hade fixat förtäring, stort tack.


Medlemsmöte torsdagen den 29 januari kl 18.45 på Veteranservice

13 medlemmar bevistade mötet. Dock ej Per-Erik så Göran hoppade in som vikarierande sekreterare. Vid mötet bjöds det in till Galgbergspromenad den 21 februari som Bosse håller i, nästa möte flyttas från TDC till Veteranservice och mötet efter det blir på TDC. Besök på mässor avhandlades också. Dart kastades, men jag noterade inte de bästa resultaten, ej hellr för ölprovningen som Bosse och Arne ordnade. Vi fick smaka Stallhagens US Red Ale, 6,0%, Bitburger Premium Pils, 4,8% och Lasse i Gatan, 8% från Sundbybergs köksbryggeri.